Războiul de pe Muntele Mic va putea fi stins doar în instanță! „Noi nu avem dialog!”

Vor mai trece 3-4 ani până când omul de afaceri Romeo Dunca va putea să intre pe profit după investiția de circa 6 milioane de euro de pe Muntele Mic. Mai durează ceva timp până când lucrurile se vor limpezi, a declarat antreprenorul în cadrul unui interviu acordat în redacția Express de Banat.

Rivalitatea dintre Romeo Dunca, cel mai mare investitor de pe Muntele Mic și primarul comunei Turnu Ruieni, Mihai Mărălescu, este deja de notorietate. Iar războiul nu va fi stins prea ușor, din câte spune omul de afaceri, pe motiv că nu poate coabita cu edilul-șef, fiind convins că în câțiva ani va fi vorba ori de el, ori de primar: „Noi suntem în două lumi diferite. Acest individ, care vremelnic a ajuns primar, este o pierdere pentru zonă. Și de ce vă spun asta? Pentru că eu, de exemplu, aș fi putut face mult mai multe acolo, chiar o pensiune de calitate acolo, dar am fost determinat să fug de acolo. Acest război nu se va termina și nu se va termina decât în instanță, cu un individ ca el, cu niște sentințe clare, care vor tranșa lucrurile, pentru că noi nu avem dialog”, a menționat Romeo Dunca.

Situația nu a fost dintotdeauna așa, ci din contră. Antreprenorul spune că la început, în 2013, Mihai Mărălescu a fost unul dintre susținătorii lui, având pe atunci calitatea de consilier local, tocmai pentru că în acel moment „nu era inflamat politic”. Lucrurile pe care le-a făcut primarul comunei Turnu Ruieni ulterior au fost copilărești, acuză Romeo Dunca. Ba mai mult, un „rol negativ” l-a jucat și Consiliul Județean Caraș-Severin care ar fi trebuit să suporte o parte din fondurile necesare racordării telescaunului Vâlsanu la rețeaua de energie electrică.

„Primăria Turnu Ruieni a câștigat suprafața de teren pe care era la vremea respectivă telescaunul, pentru că telescaunul a fost construit în 2013 – fundații, terasamente, stâlpii montați, în baza autorizației emise de Consiliul Județean. Faptul că noi nu am făcut lucrările de montaj, a fost din cauză că cei de la Consiliul Județean nu și-au îndeplinit obligațiile, adică de a plăti o parte din racordul electric pe care nu l-au făcut decât în 31 decembrie 2017”, a precizat Romeo Dunca.

Dunca a mai adăugat că autorizația de construire a fost emisă cu avizul Primăriei Turnu Ruieni, așa că acum, în plin război, lucrurile par contradictorii. „Ei au fost de acord încă de atunci pentru că altfel cei de la Consiliul Județean nu ar fi dat autorizația. De ce? Pentru că noi aveam un contract de asociere pe partea de jos, care ținea de Turnu Ruieni și pe partea de sus, care ținea pe atunci de Zăvoi. În baza acestor contracte de asociere și avize pe care Mărălescu le-a semnat, noi am obținut autorizația de construire, noi am construit și între timp ei au câștigat terenul de la Zăvoi. Odată cu acest teren, au dobândit și tot ce urma să se facă acolo. Și eu le-am făcut adresă și mi-au răspuns să mă duc să facem un act adițional, pe care ei l-au pregătit, însă împreună i-am dat o formă și după a fost prezentat la ședința de consiliu, în iunie 2017. Consilierii au fost de acord și, mai mult, s-a notat nu să-mi dea mie 2.200 de metri pătrați, ci 5.000, pentru care eu trebuie să plătesc nu 1.000, ci 5.000 de euro. Deci s-a stabilit tot și s-a votat în unanimitate și primarul Mărălescu urma să semneze actul adițional care a fost citit acolo si votat de consilieri. Între timp, primarul ne-a eliberat autorizația de construire racord telescaun Vâlsanu pentru care am plătit 4.000 de euro și o lună mai târziu, când să-mi dea actul adițional semnat, m-a tot plimbat, vino mâine, vino poimâine”, a declarat Dunca, admițând că a ajuns la capătul răbdării.

Omul de afaceri spune că intenția primarului a fost să-l ducă la masa tratativelor, după ce el a construit în baza autorizației primite pentru racord telescaun, tocmai pentru a schimba datele problemei. „Adică toate clauzele pe care mi le-au dat ca să mă determine să construiesc, să le desființeze”.

Dunca are o părere și despre ceea ce-l mână în luptă pe primarul din Turnu Ruieni. „Eu am vrut această zonă foarte frumoasă unde nimeni nu a construit nimic, Primăria putea să o facă, că nu i-a oprit nimeni! Eu m-am dus și le-am propus un mod de dezvoltare care le va aduce mii de oameni pe care administrația, dacă este capabilă, o să o poată gestiona și câștiga de pe seama acestor turiști. Dacă le-ar da planuri de dezvoltare PUZ, cu regulamente impuse, scoase la licitație, să ia Primăria bani, nu primarul ca șpagă de la unul sau altul și dacă cineva are interesul să le cerceteze la Primărie, este un adevăr care nu se poate ascunde”, spune Romeo Dunca. Cel mai mare investitor de pe Muntele Mic a mai menționat că nu poate sta impasibil ca Mărălescu să-și bată joc de el și să schimbe regulile în timpul jocului, după realizarea construcției.

„Ei ce au făcut? Au luat PUZ-ul, anexă la contractul meu, l-au modificat, au pus 15 ha de teren în zona în care ei au garantat că nu se construiește decât ce era în PUZ-ul inițial, maximum 5 construcții noi, care ar fi putut să aducă investiții de 10 milioane de euro de la alți investitori cu o cotă de impozitare care ar fi adus la Primăria Turnu Ruieni 150.000 de euro pe an și au făcut 12 ha de construcții să distrugă toată zona aia”, a menționat Romeo Dunca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/