Război civil în Reşiţa. Focuri de armă şi avalanşă de pietre, pentru o bucată de pâine!

Sărăcia şi foamea îi determină tot mai des pe mulţi din locuitorii cartierului Mociur să fure şi chiar să tâlhărească pentru a putea supravieţui.

Furturile din patrimoniul uzinei, combinatului şi al intreprinderilor mari din municipiu au devenit un adevărat fenomen în ultima vreme. În Mociur, unul din cartierele rău famate ale Reşiţei, s-a format o adevărată bandă care dă lovitură după lovitură. Dacă se întâmplă să fie surprinşi de agenţii de pază sau chiar de poliţişti, oamenii devin violenţi şi periculoşi.

Aşa s-a întâmplat, spre exemplu, în seara zilei de 1 august, când mai multe persoane au intrat prin efracţie în incinta UCM Reşiţa, platforma Mociur, şi au sustras mai multe bunuri din staţia de transformare electrică nr. 1. Au luat tot ce le-a căzut în mână şi putea fi valoriicat, materiale feroase şi neferoase.  În timp ce transportau bunurile sustrase în exteriorul platformei, au fost surprinse de agenţii de pază ai obiectivului. „Pentru a păstra bunurile furate şi pentru a-şi asigura scăparea, autorii faptei au început să arunce cu pietre în direcţia agenţilor de pază, cu intenţia de a-i lovi pe aceştia. Iniţial, agenţii de pază s-au retras, după care au continuat să înainteze în direcţia agresorilor. Făptuitorii au fugit având asupra lor bunurile sustrase întrucât unul dintre agenţi a tras mai multe focuri de armă (cu o armă neletală)”, s-a arătat în motivarea prin care şase indivizi din Mociur au fost arestaţi preventiv.

Agenţii de pază au recuperat bunurile, în cea mai mare parte, şi au revenit în curtea UCMR. Când situaţia părea să se liniştească, a început un adevărat război civil. O oră mai târziu, aceeaşi făptuitori, „însoţiţi de alte persoane, în jur de 25-30, s-au deplasat la poarta de acces în UCMR, platforma Mociur, unde au aruncat cu pietre asupra agenţilor de pază şi asupra autospecialei folosite de aceştia, provocând leziuni  unui număr de doi agenţi, precum şi deteriorarea autospecialei”, au mai reţinut judecătorii de la Judecătoria Reşiţa şi Tribunalul Caraş-Severin.

Faţă de mai multe persoane s-a început urmărirea penală pentru tâlhărie calificată, tulburare a ordinii şi liniştii publice, distrugere, lovire sau alte violenţe. Florin Niculae, Robert Francisc Condor, Marius Daniel Cîrpaci, Paul Lucian Mîrza, Petru Stoian şi Cristian Florin Baloş au fost arestaţi preventiv în această cauză pentru 30 de zile.

Comments

  1. Ionica says:

    Nu inteleg de ce articolul este intitulat “….pentru o bucata de paine”. Saracia este saracie si este greu de inteles, intr-adevar, pentru cei care nu trec prin asa ceva. Dar nu ar trebui sa fie folosita ca o justificate pentru furt si violenta!!! Aceste actiuni sunt hotie curata. So acei paznici sunt acolo tot pentru o bucata de paine!!!