Raul Pătrașcu este susținut de Orban! „Mi s-a părut un om care are viziune”

untitled design set 970x90 px

Președintele PNL, Ludovic Orban, nu găsește nicio problemă în numirea lui Raul Pătrașcu în funcția de manager al Spitalului Județean. Premierul spune că profesionalismul și experiența îl recomandă pe Pătrașcu pentru post, nu interesele politice.

Prim-ministrul consideră că numirea lui Raul Pătrașcu la conducerea Spitalului Județean a fost una bazată pe experiența profesională, nu pe politic. „Din ceea ce știu eu, cel care a fost numit manager este un om cu activitate extrem de serioasă în domeniul sănătății, el a fost și consilier de stat pe sănătate al premierului Dacian Cioloș. Este un om cu care am colaborat în domeniul sănătății și mi s-a părut un om care are viziune și care cunoaște bine problemele și disfuncționalitățile din sistem. Cred că la baza numirii lui au stat argumente profesionale, nu argumente de natură politică”, a comentat Ludovic Orban.

Ludovic Orban susține că a folosit mecanisme competitive pentru a desemna o anumită persoană pentru o funcție. A dat ca exemplu selecția de la compania de autostrăzi unde a atras o echipă de manageri de proiect dintre care niciunul nu era membru PNL. Cu toate acestea, premierul recunoaște că dacă un membru de partid este calificat pentru o anumită funcție nu va ezita să îl numească. „Membrii Partidului Național Liberal sunt oameni care s-au implicat în viața politică din dorința de a influența în bine deciziile în spațiul public. Sunt oameni care au competență și expertiză. De fiecare dată când voi avea posibilitatea să numesc un coleg de partid bine pregătit o voi face”, a încheiat premierul.

Nicolae Robu a intervenit și a spus că sunt acuzați pe nedrept de politizare. L-a dat ca exemplu pe directorul DRDP, Horațiu Simion, care a revenit în funcție fără intervenția PNL. „La Direcția Regională de Drumuri și Poduri a fost pus director un profesionist care nu are nicio legătură cu PNL-ul, nu a fost niciodată membru și nu i s-a cerut să devină membru. A fost director și a făcut treabă foarte bună în timpul guvernării PSD. Punem oameni în care avem încredere. Unii sunt membrii PNL, pentru că nu o să îi pedepsim și frustrăm de posibilitatea de a ocupa posturi pentru care știm că sunt bine pregătiți doar pentru că sunt colegii noștri. Alții, nu sunt membrii PNL dar avem încredere în ei”, a declarat primarul Timișoarei.

În privința prefecților și secretarilor de stat, liberalii propun persoane integre cu o carieră potrivit pentru funcția deținută. Tot Orban spune că numirile în posturi trebuie făcute pe baza unor concursuri care să ofere cea mai bună selecție. ,,În condițiile în care vom avea posibilitatea să facem numiri va exista o selecție extrem de riguroasă. Cred că este important să vedem și legea bugetului de stat. Îmi doresc ca orice funcție într-o instituție publică să fie ocupată printr-o competiție care să confere egalizate de șanse pentru participanți și să selecteze oamenii cei mai bine pregătiți, cei mai competenți și cei mai dispuși să își asume răspunderea exercitării funcțiilor respective. Asta în privința persoanelor numite”, a comentat Ludovic Orban.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/