Excelența, premiată pe scena Operei Naționale Române

Zeci de artiști și elevi care au adus renume Timișoarei prin performanțele lor au fost răsplătiți pe scena Operei Naționale Române din Timișoara.

Opera Română Timișoara a găzduit etapa finală a Galei Excelenței, eveniment prin care au fost premiați artiști și elevi timișoreni cu prestații deosebite în anul 2019. În cadrul galei s-au decernat premii pentru artiștii și performerii Teatrului Național ,,Mihai Eminescu”, ai Operei Naționale Române Timișoara, ai Teatrului Maghiar de Stat ,,Csiky Gergely”, ai Teatrului German de Stat, ai Filarmonicii ,,Banatul”, ai Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și ai Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara, care au dus răspândit prin spectacolele artistice cultura timișoreană pe plan național și internațional.

Așadar, nu mai puțin de 34 de artiști au primit premii de excelență din partea Primăriei Timișoara, constând în premii în bani și diplome.

De asemenea, elevii liceelor din Timișoara au fost premiați pe scena Operei Naționale Române. Cei 10 elevi care au obținut media 10 la bacalaureat și 2 olimpici internaționali (unul dintre ei triplu calificat la olimpiadele internaționale de chimie, fizică și biologie), împreună cu profesorii lor coordonatori, fac parte din elita de excelență a Timișoarei. Șapte dintre cei zece elevi cu media 10 la bacalaureat studiază în prezent în străinătate.

Menționăm faptul că în cadrul etapelor anterioare derulate în perioada 15 noiembrie-10 decembrie 2019 au mai fost premiați de Primăria Timișoara în acest an 605 elevi cu media 10 în anul școlar 2018-2019, 36 de studenți, 2 cercetători și 4 scriitori.

Regizorul filmului Între chin și amin, Toma Enache, a urcat pe scena Operei Naționale din Timișoara alături de ceilalți premianți. Prezent la Timișoara pentru premiera producției, a fost inclus în rândul artiștilor pentru regia de succes care îi aparține.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a înmânat premiile de excelență. ,,Desigur că este de datoria noastră să premiem elevii merituoși care ne aduc cinste. Să continuați tot așa, să nu uitați că în 2021 suntem capitală europeană și trebuie să dovedim asta prin excelență. Trebuie să onorăm la fel de bine, poate chiar mai bine decât celelalte capitale europene. Sigur că de voi depinde o mare parte din acest lucru, de rezultatele aduse de voi și ne bazăm și susținem orice demers care aduce cinste Timișoarei.”, a declarat Nicolae Robu.

1000x100 casa brutarului

***

Gala din acest an a fost sărbătorită sub semnul evenimentelor desfășurate la Timișoara în decembrie 1989.