Raul Olajos: „Este greu de înțeles cum poți sufoca micii întreprinzători într-un context de contracție economică și inflație în creștere cu două cifre”

raul olajos consilier judetean Consiliul Judetean Timis, fost USRPLUS
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Consilierul județean Raul Olajos critică Guvernul pentru măsurile fiscale nou anunțate. Deciziile, spune el, vor duce la distrugerea motorului economiei pe termen lung. 

„Suntem confruntați cu o situație paradoxală, întrucât, indiferent de orientarea politică, toate guvernele cresc taxele. Acești factori de decizie economică nu par să înțeleagă realitatea. Este greu de înțeles cum poți sufoca micii întreprinzători într-un context de contracție economică și inflație în creștere cu două cifre. Aceste decizii conduc la distrugerea motorului economiei pe termen lung dintr-un motiv simplu: masa de oameni afectată este una amorfa, fără capacitatea de a exercita presiune publică sau de a se face auzită în mod eficient în piața publică.”, a declarat Raul Olajos.

În opinia consilierului județean, creșterea impozitului pe dividende de la 5% la 8%, restrângerea scutirii de impozit pe venit pentru salariile IT-iștilor până la 10.000 lei și forțarea microîntreprinderilor cu cifra de afaceri mai mare de 300.000 lei să treacă la impozitul pe profit reprezintă măsuri extrem de grave.

„Aceste decizii sunt luate pentru că nu există o strategie eficientă pentru reducerea cheltuielilor publice, iar incapacitatea de a gestiona această situație afectează oamenii pe care îi reprezentați politic. Înțelegem că reducerea cheltuielilor este un proces dificil, dar este esențial să luăm măsuri pentru a diminua costurile de zi cu zi.
Pentru că actualul Guvern nu știe, fac o recomandare: punct și de la capăt. Adică divorț și reconfigurarea traseului. Tradus, lăsați acest mariaj care nu funcționează, și lăsați profesioniștii care au soluții la ceea ce vouă vi se pare imposibil. Așa și la Timișoara.”, a conchis Raul Olajos.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/