Râul Alb își deschide porțile pentru jurnaliști!

După tabăra de icoane și măști venețiene, locația Râul Alb găzduiește o nouă tabără, cea de jurnalism. Sunt așteptate un număr de 80 de persoane cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani.

Anul trecut, tabăra de jurnalism, fără internet și fără semnal la telefon, a avut un adevărat succes printre participanți, drept pentru care mulți dintre aceștia au revenit și în această vară cu același entuziasm. Astfel, toți pasionații de această meserie, de la cei încă în cercetare, la cei proaspăt inițiați sau deja consacrați în meseria de jurnalist sunt aşteptaţi astăzi la Râul Alb.

La fel ca în anii precedenți, înscrierea în tabără s-a făcut pe baza unei selecții în funcție de un eseu redactat de către doritori. Tabăra de Jurnalism a ajuns în această vară la cea de-a șasea ediție, și, în ciuda condițiilor deloc favorabile pentru noul gen de presă, cel online, lipsa interenetului și a semnalului pe telefoanele mobile s-au dovedit a fi un punct în plus pentru întreaga desfășurare a activității din tabără. La final, chiar și cei mai tineri dintre participanți au ajuns să aprecieze zilele petrecute departe de noua tehnologie, cea care de multe ori împiedică socializarea cu oamenii față în față.

Direcția pentru Sport și Tineret a colaborat cu trusturile de presă din județ pentru a-i ajuta pe participanți să intre mai ușor în pielea unui jurnalist: „Este o tabără pe care am dorit să o realizăm pentru că sunt participanți care au aplicat din toată țara. În această ediție au fost selectați 80 de participanți, cu cinci lectori, iar de la an la an am venit cu module noi. Anul acesta vom avea jurnalism în situații speciale și jurnalismul în perioada interbelică”, a explicat Liliana Dacica, director al Direcției pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

La finalul taberei se va realiza o revistă, pe care fiecare participant o va lua acasă. De asemenea, va fi creat un blog special pentru această tabără, unde vor fi publicate articolele realizate pe parcursul șederii la Râul Alb, iar participanții vor putea publica în continuare şi de acasă, pe parcursul întregului an. Tabăra nu va însemna însă doar muncă. Jurnaliștii vor avea parte de activități sportive şi distractive, de exemplu karaoke sau seri de dans.