Rata de vindecare de la Spitalul „Victor Babeș” a ajuns la 77%! Peste 550 de bolnavi, internați la Timișoara

explo 1000x200

Sute de persoane au trecut prin mâinile medicilor de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, iar cei mai mulți au intrat pe lista celor vindecați. Este vorba despre 77% din totatul cazurilor confirmate și tratate la Pădurea Verde. Nu toate sunt însă din județul Timiș.

Bilanțul a fost făcut public de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a spus că, de la începutul pandemiei, 549 de pacienți au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase, iar dintre aceștia, 422 au fost trecuți pe lista celor vindecați. Edilul a explicat de ce există diferențe între informarea sa și cea a Grupului de Comunicare Strategică.

„În total am avut 549 de bolnavi de COVID-19, internați la Spitalul «Victor Babeș» și nu vorbesc despre cetățenii cu domiciliul în Timișoara, ci despre cetățenii care ajung să fie internați la «Victor Babeș». Sunt destui cetățeni care locuiesc în județul Timiș, dar nu au mutație în buletin. 422 de persoane au fost externate, asta înseamna 77%. Acesta este gradul de reușită până la ora actuală. Avem din păcate și 41 de decedați. Asta înseamnă 7,4%. Cu tot cu profesionalismul medicilor, o parte dintre cei internați nu au putut fi salvați. Nu e de joacă cu această boală. Unii încerc să instige populația de a nu mai respecta măsurile. Nu e așa. Stimați compatrioți, trebuie să se acorde toată atenția. Nu trebuie să se ajungă la polul opus de neliniște, dar nici nu este în regulă să se trateze problema cu lejeritate. Se trăiește cu diabet mult și bine. Dacă nu s-ar fi infectat cu noul coronavirus, acei oameni puteau să trăiască mai mult. Și cu boli coronariene se trăiește dacă se respectă ce trebuie respectat”, a spus Nicolae Robu.

Celor 549 de cazuri se mai adaugă și bolnavii de COVID-19 care au ajuns la Maternitatea Bega. Este vorba despre 17 mame, trei bebeluși și două femei însărcinate, una dintre ele internată recent, fiind și singurul caz aflat sub tratament medical la ora actuală. La Spitalul „Victor Babeș” mai sunt internați 86 de bolnavi.