Rata de infectare continuă să scadă în Timiș. La Timișoara, incidența a coborât la 6,03 la mia de locuitori

Timișoara a ajuns să aibă o rată de infectare de 6,03 la mia de locuitori. Cu toate acestea, ca urmare a deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, orașul mai rămâne sub restricțiile de la nivel național care se aplică în cazul localităților cu rata peste 7,5 la mia de locuitori. Situația rămâne neschimbată până cel puțin în 10 aprilie.  

Conform datelor oficiale furnizate de Direcția de Sănătate Publică, rata de infectare la o mie de locuitori, în județul Timiș, este la această dată de 4,87. În județ sunt 8 localități cu rata peste 7,5 la mia de locuitori, iar în alte 29 – rata este cuprinsă între 4 și 7,5.

În localitățile cu rată între 4 și 7,5 există restricții de deplasare după ora 20, iar magazinele se închid la ora 18, asta doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Acolo unde rata depășește 7,5 – restricțiile sunt valabile întreaga săptămână.

CITEȘTE ȘI: Magazine și terase deschise doar până la ora 18 în Timișoara, cel puțin până în 10 aprilie. Interpretarea prefectului

Potrivit DSP Timiș, sunt nouă focare active în județ, aflate în supraveghere epidemiologică. Astfel, la Primăria Peciu Nou sunt 14 cazuri confirmate, alte 19 persoane au fost confirmate pozitiv la o firmă privată din Utvin, 7 cazuri sunt înregistrate la o societate notarială din Timișoara, 19 cazuri la Penitenciarul din Timișoara, 13 cazuri la Primăria Moșnița Nouă și alte 5 cazuri la Primăria Balinț. Focar este și la căminul privat de persoane vârstnice din Chișoda (3 cazuri), la Centrul de Carantinare de la Liceul „Dimitrie Leonida” din Timișoara (16 cazuri) și 9 cazuri sunt confirmate la căminul privat pentru persoane vârstnice din Dumbrăvița.

De altfel, cei cazați la centrul de carantinare pentru migranți din Timișoara au fost evaluați, miercuri, de medicii de la „Victor Babeș”. Niciuna dintre persoanele pozitive nu prezintă simptome, iar medicii vor indica o schemă de distribuire a medicamentelor și vitaminelor. Persoanele pozitive au fost izolate, la fel și contacții direcți.

Centrul a găzduit, din noiembrie anul trecut până acum, 2.300 de migranți.