Rata de infectare a trecut de 6 în Reșița! Măsurile devin mai dure pentru nevaccinați!

masca pe strada (2)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Peste 50 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în Caraș-Severin în ultimele 24 de ore. Cele mai multe dintre ele – în Reșița, ceea ce a făcut ca rata de infectare în reședința de județ să treacă de 6 cazuri la mia de locuitori. Depășirea acestui prag vine cu noi restricții, în special pentru persoanele nevaccinate.

Municipiul Reșița este primul oraș din Caraș-Severin în care rata de infectare cu noul coronavirus a trecut de pragul de 6 cazuri la 1.000 de locuitori, aceasta fiind astăzi de 6,35, după ce ieri incidența era de 5,87. Asta înseamnă impunerea de noi restricții, în principal pentru persoanele care nu s-au vaccinat cu schemă completă sau nu au trecut prin boală.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis deja o hotărâre prin care vor fi stabilite noile reguli și care vor intra în vigoare de mâine. Acestea vizează, printre altele, organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, care va fi permisă doar în intervalul orar 5.00-24.00, la o capacitate de doar 50%. Același interval orar și în aceeași proporție se aplică și în cazul operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii, dar și în cazul sălilor de sport/fitness.

Nunțile, botezurile și orice alt gen de petrecere în interior sau exterior vor fi permise doar în intervalul orar 5.00-24.00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Desigur, atât organizatorii, cât și invitații trebuie să fie vaccinați sau trecuți prin boală.

Tot persoanele imunizate sau cele care au anticorpi în urma infectării au voie să meargă la restaurante sau la terase în intervalul orar 5.00-24.00, iar spațiul poate fi ocupat doar la jumătate din capacitate.

Poate cea mai aspră măsură, care afectează cea mai mare parte a populației, este faptul că persoanele nevaccinate nu mai pot ieși din case după ora 20.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, decât cu motive bine întemeiate, specificate într-o declarație pe proprie răspundere.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise.