Răsplată pentru lupta anticorupţie din Caraş-Severin? Tinu Lolescu a fost avansat la gradul de general

Președintele Klaus Iohannis l-a avansat în grad pe colonelul Tinu Lolescu, actualmente director al Direcției Județene de Informații a județului Timiș din cadrul SRI.

Lolescu a condus Direcția Județeană Caraş-Severin a SRI chiar în perioada anchetelor celor mai importante pe corupție care i-au vizat pe Sorin Frunzăverde, Ionesie Ghiorghioni, Mihai Stepanescu și alte nume grele din administrația județeană, dar și din Poliție, Poliția de Frontieră, judecători sau procurori.

gif card de energie dacus 1000x100

Fostul colonel Constantin Lolescu, după 5 ani la comanda Direcţiei Judeţene de Informaţii Caraş-Severin a Serviciului Român de Informaţii, a trebuit să predea ştafeta adjunctului său la finele anului trecut. Sub conducerea acestuia, SRI Caraş-Severin a colaborat cu procurorii DNA în multe dosare importante, contribuind astfel la eliminarea unor nume grele de pe scena publică din judeţ, precum Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni, Mihai Stepanescu. Cu ocazia Zilei Naționale, pe 1 decembrie 2017, președintele Klaus Iohannis a ținut și el să răsplătească „serviciul credincios” al colonelului Tinu Lolescu, avansându-l la gradul de general de brigadă cu o stea.