Rareş Bogdan: ,,Trebuie să găsim o formulă constituţională şi legală pentru a stopa traseismul politic”

Prezent astăzi la Timişoara într-o conferinţă de presă în care i-a avut alături pe Nicolae Robu şi pe Alin Nica, Rareş Bogdan s-a pronunţat încă o dată împotriva traseismului politic.

Discursului lui este acelaşi dintotdeauna spune Rareş Bogdan, deşi ştie că în Timiş sunt câţiva primari care au făcut trecerea de la PSD la PNL. Acesta a dat şi exemplul unui caz pe care îl cunoaşte. ,,Ştiu că în Timiş sunt câţiva primari care au venit spre PNL de la alte partide. Ştiu că aveam 37 de primării câştigate de către noi şi ni s-au alăturat de la ALDE, un independent şi probabil şi din PSD. Unuia dintre ei îi ştiu şi istoria. E un om care a avut bunic primar liberal, părinte primar liberal, el a fost primar PD-L. A fost într-un şantaj permanent când a făcut această trecere”, a punctat Rareş Bogdan.

Mai mult, acesta a subliniat că trebuie găsită o soluţie pentru a stopa traseismul politic, una constituţională şi legală. ,,Eu nu îmi schimb discursul. Cred că va trebui să găsim o formulă prin care traseismul politic să fie eradicat şi blocat pentru că nu e deloc sănătos. Am văzut că nu e o chestiune care aparţine doar unor partide, am văzut aseară că cei de la USR au luat 18 primari. Repet, nu aplaud aceste gesturi şi discursul meu este acelaşi, iar discursul preşedintelui României l-aţi auzit de fiecare dată. Nu încurajez sub ncio formă acest gest de a te muta de la un partid la altul. Va trebui să găsim formula constituţională şi legală pentru a fi interzis”, a precizat Rareş Bogdan.

(E)