Rareș Bogdan (PNL): Secția specială de investigare a magistraților este un Gestapo aflat în mâinile PSD!

O echipă numeroasă de liberali, în frunte cu președintele partidului, Ludovic Orban, și vârful de lance al listei pentru europarlamentare, fostul jurnalist Rareș Bogdan, a descins astăzi la Lugoj, singurul municipiu din vest cu conducere social-democrată, pentru a da startul campaniei electorale.

Principalul partid de opoziție și viitoarea forță politică numărul 1 a României, conform opiniei președintelui Ludovic Orban, a făcut o radiografie a societății românești și a haosului creat de guvernarea PSD, de la modul în care încearcă să subordoneze justiția și până la îndatorarea economiei românești prin împrumuturile accesate.


„Ceea ce se întâmplă în cazul Kovesi este emblematic cum justiția este subordonată PSD. Asistăm la cea mai gravă situație în care un cetățean român este îngenuncheat pentru faptul că a avut curajul să verifice averi, să pornească o acțiune anti-mafie, pro-justiție, împotriva corupției, în care sunt vizați lideri politici. Secția specială este un adevărat Gestapo aflat în mâinile PSD și ne arată foarte clar cum orice cetățean poate român fi intimidat doar pentru că i se opune lui Liviu Dragnea. Nu trebuie să privim asta de la distanță și să trecem cu vederea modul în care o persoană este blocată în așa fel pentru a ocupa o funcție europeană și călcată în picioare de o secție condusă de un procuror, Alina Florea, care a afirmat singură că nu este un procuror independent”, a spus Rareș Bogdan.

Liderul liberalilor a afirmat că singura voce care contează la nivel european este cea a PNL. „La ora aceasta doar o singură voce din România este importantă în Europa, cea a PNL. Noi suntem singurul partid politic respectat, ascultat și care poate influența decizii la nivel european. De aceea este importantă prezența noastră acolo în număr cât mai mare”, a spus Ludovic Orban.

O altă temă abordată a fost cea a referendumului, despre care liderii PNL spun că este extrem de binevenit și cu siguranță deloc pe placul celor de a PSD. „Referendumul este cea mai desăvârșită formă de manifestare a democrației. De când a venit la putere PSD, alături de tovarășii de drum, au lansat un atac distructiv asupra justiției din România și cred că românii trebuie să spună foarte limpede că sunt împotriva acestei agresiuni săptămânale prin ordonanțe de urgență asupra justiției. Trebuie să spunem categoric că suntem împotriva acestui lucru. Liderii PSD și ALDE încearcă prin tot felul de tertipuri prin care să împiedice oamenii să vină la vot. Dar nu ne mirăm, îl vedeți cumva pe Liviu Dragnea să își permită să iasă printre oameni? Nu în sălile cu pesediști, ci în public, printr-o piață, unde să scape neapostrofat”, a precizat președintele PNL, Ludovic Orban.