Raportul săptămânal al IPJ Timiș: sute de amenzi pentru imprudența la volan

Zilele de weekend s-au terminat prost pentru unii conducători auto din Timiș. Polițiștii rutieri au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale și au reținut 29 de permise.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului județ în perioada 6-8 decembrie pentru desfășurarea acțiunilor de prevenție și combatere a principalelor cauze care produc accidente rutiere. În urma controalelor efectuate au fost constatate 14 infracțiuni și s-au aplicat 224 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 105 dintre acestea pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute în vederea suspendării 29 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, pentru nerespectarea regulilor privind depăşirile şi limitele legale de viteză și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. S-au retras și 10 certificate de înmatriculare.

Duminică, polițiștii Secției 3 Timișoara au oprit pentru control pe strada Mareșal Alexandru Averescu un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

În săptămâna curentă poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze care produc accidente, conform Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.