Raoul Trifan (USR PLUS), cap de listă pentru Senatul României: „Da, nu am terminat facultatea și nici nu am susținut că aș fi absolvit-o”

Într-o declarație publicată pe rețelele sociale, usr-istul Raoul Trifan, candidat pentru Senatul României, admite că nu și-a finalizat studiile superioare și că niciodată, „dar niciodată”, nu i s-a cerut diploma de studii la angajare. Trifan a făcut precizările după ce joi, pe Facebook, au apărut mai multe voci care i-au criticat candidatura în situația dată.

Raoul Trifan a absolvit Liceul J. L. Calderon din Timișoara, apoi s-a înscris, în 2005, la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor a UVT. A întrerupt studiile în anul doi de facultate din motive familiale, spune el, și pentru că a muncit ca să se întrețină.

„Da, nu am terminat facultatea și nici nu am susținut că aș fi absolvit-o. (…) Chiar dacă mi-ar fi plăcut să am ocazia să-mi termin studiile, rolurile solicitante pe care le-am ocupat în companiile pentru care am lucrat nu mi-au oferit, nici ele, timpul de care aș fi avut nevoie. În al doilea rând, niciodată, dar niciodată, nu mi s-a cerut diploma de studii la angajare. Și am lucrat într-unele dintre cele mai mari corporații globale. Pentru că în domeniul în care am lucrat nu contează așa de mult diploma de licență. Am avut de-a lungul timpului mulți colegi sclipitori care ori nu aveau facultatea terminată, ori erau licențiați în total alt domeniu. Ce contează, de fapt, este să ai experiență, să înțelegi cum funcționează industria globală de IT și să livrezi rezultate.”, a explicat Trifan.

Aspirantul la o funcție de senator spune că și-ar dori să își termine studiile „pentru simplul fapt de a ști că am terminat ceva ce am început acum mult timp”, însă acest lucru nu se va întâmpla în mandatul de parlamentar: „Așa cum fac politicieni din partidele vechi, puteam și eu să îmi fac o diplomă plătită. Dar am refuzat, nu sunt genul de om care să își plătească diplome.”

Trifan are 35 de ani și activează în domeniul IT. Se prezintă ca fiind manager de peste 10 ani, care conduce echipe de specialiști și gestionează proiecte complexe „pe o piață globală competitivă și exigentă”. Este membru USR din 2016 și vrea să se concentreze în Senat pe digitalizare. Transparența, consideră el, este cel mai bun antidot pentru corupție.

(E)
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/