Rangerii cărășeni întrețin suprafețele regenerate prin împăduriri

lucrari padure

Suprafețele regenerate natural sau artificial prin împăduriri au nevoie de îngrijiri până când se transformă într-o pădure tânără. Astfel de lucrări au loc periodic.

Pădurarii Ocolului Silvic Oțelu Roșu, din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin, au efectuat lucrări de îngrijire pe o suprafață de aproape 10 hectare în Districtul I Obreja. Lucrările au constat în tăierea vegetației din jurul puieților, pentru a le permite acestora să se dezvolte.

Suprafețele regenerate natural sau artificial prin împăduriri sunt îngrijite de silvicultorii Romsilva șapte ani, până când se transformă într-o pădure tânără. În acest interval de timp, culturile instalate sunt parcurse de către silvicultori cu o serie de lucrări de îngrijire, ce au ca scop asigurarea unor condiții cât mai favorabile de vegetație, de creștere și dezvoltare a puieților forestieri.

În cazul puieților forestieri plantați în campaniile de împăduriri, anual se efectuează mai multe lucrări de îngrijiri, manual sau mecanizat, precum îndepărtarea vegetației lemnoase sau ierboase din jurul puieților sau săparea în jurul puieților, pentru a sprijini dezvoltarea acestora.