Ramona Vița și Petrică Miulescu Irimică vor încânta publicul la spectacolul ce va avea loc la Caransebeș – In Memoriam Velișcu Boldea

1000x100 (5)

O serie de instituții de cultură din județul Caraș-Severin și-au dat mâna pentru organizarea unui eveniment menit să-l omagieze pe omul de cultură Velișcu Boldea, un om de excepție care a contribuit la promovarea culturii tradiționale în Banatul de Munte.

Festivalul, ajuns la a XII-a ediție, se va derula pe două secțiuni, ca în fiecare an: partea ştiinţifică se va desfășura în Sala Festivă a Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu” Reșița mâine, 19 februarie, de la ora 11.00, iar partea artistică, la Caransebeș, pe scena Casei de Cultură „George Suru”.

La Simpozionul In Memoriam Velișcu Boldea, organizat la Reșița, vor participa oameni de cultură, dar și foști colaboratori ai celui care astăzi nu mai este printre noi. Spectacolul Folcloric „Caraş Binecuvântat” se va desfășura miercuri, 20 februarie, în Sala Casei de Cultură „George Suru” Caransebeş, de la ora 17.00. Din program amintim spectacolul muzical-coregrafic cu participarea următoarelor Ansambluri: „Semenicul” Reşiţa (coregrafia: Simion Dragalina şi Dorin Cucuruz) şi „Junii Gugulani” Caransebeş (Coregrafia: Adrian Jurchescu şi Adela Jurchescu).

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, vor susţine microrecitaluri soliştii vocali şi instrumentişti: Ana Jurj, Marcel Gherga, Stana Stepanescu, Bojidar Ciobotin, Denisa Ţanigoi, Pavel Zăvoianu, Ioan Surdu, Giorgiana Viţa, Petrică Miulescu Irimică şi Ramona Viţa; conducerea muzicală ‒ Petrică Viţa.

Acțiunea este organizată de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Primăria Caransebeş, Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu” Reșița și Casa de Cultură „George Suru” Caransebeș.

banner 970 x 250