Raluco, fii bărbat(ă) și nu-ți da demisia!

Dintre toate fetili cu funcții înalte în PSD, Gabi Firea părea să fie cea mai norocoasă. Deșteaptă-deșteaptă, frumușică-frumușică, știa să frământe aluatul de cozonaci, te făcea din trei cuvinte și două grimase, descurcăreață, cu lipici la poporime. Ca s-o spunem pe-a dreaptă, le băga în buzunar pe alde Veorica lu’ Dăncilă și tanti Carmen Dan, dactilografa de la școala din Videle pe care Livache a tot împins-o de la spate până a ajuns ministru.

Și la ce bun toate astea, mon cher? cum corect ar zice Gogu meu. Că vine o vreme când seara te culci ministru și te trezești că toată lumea îți cere demisia. Și ca să arăți că ai onoare, ți-o dai. Dar tot nu-i bine, că de ce nu și-a dat-o, hai, nu chiar din prima zi a scandalului cu azilele groazei, nici dintr-a doua, dar a treia zi ar fi trebuit să fie cu demisia semnată olograf și citită la televizor. Cum, necum, Găbiță și-a dat demisia. Că a făcut-o după nouă zile, nu mai contează, important e că în weekend și-a pus șorțul ăla în pătrățele și i-a făcut lu’ Pandele un borș, să-ți bați copiii, nu alta, ardei umpluți cu sos de roșii și poale în brâu, ca orice moldoveancă ce se respectă.

S-o vedem însă pe Raluca. Raluca Turcan căreia pesediștii îi cer demisia. Tot pe motiv de azile. Cică ea le-ar fi avizat pe unele dintre ele, pe când era la Ministerul Muncii. Liberalii au sărit de cur în sus: „ce are, bă, sula cu prefectura și Raluca cu azilele?” Păi dacă e pe analizate, au strigat pesediștii, la fel au stat lucrurile și în cazul lu’ Budăi și a lu’ Găbița. Aceeași sulă, aceeași prefectură, doar că ăștia doi au avut coaie, mă rog, doar Budăi, să fim mai expliciți, pe când Raluca s-ar putea să aibă tupeu și atunci pică chestia cu propunerea pesedistă. Și unde mai pui că n-or trecut alea nouă zile de când i s-a cerut demisia. Lăsați să se împlinească măcar o săptămână, nu așa, hodoronc, tronc, ia-ți catrafusele și pleacă. Apoi are și ea dreptate: „acum ce facem, dezgropăm toți morții? Că eu i-am spus și lu’ Găbița, cu care mai discutam una, alta la ședințele de Guvern, «fato, nu fi fraieră, stai pe curu’ tău și nu-ți da nicio demisie». Eu ce să-i fac, dacă nu m-a ascultat?”

Raluco, nu-ți da nicio demisie, fii bărbat, ce dracu’. Spune-le că ai face-o, dar nu găsești șorț ca al lu’ Firea, că nu mai aduc chinezii în țară, și fără șorț cum să intri în bucătărie? Și apoi, Raluco, la ce să-ți dai demisia, că bunul tău prieten Sami von Brukenthal e încă sănătos ca să zici că te-ai lăsa de lucrul de la Guvern să ai grijă de el, să-i schimbi pamperșii, să-l ștergi la cur, să-i dai medicamentele și să-i spui povestea înainte de culcare.