FOTO: Raed Arafat, prezent la Slatina Timiș!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Locuitorii din Slatina Timiș au parte de un proiect pilot implementat de o asociație din Belgia, în colaborare cu autoritățile locale. Rezultatul acestuia constă în serviciile medicale la standarde europene de care au parte oamenii din zonă.

Localitatea a găzduit astăzi un seminar important, organizat de Fundația belgiană ADAMS, în parteneriat cu autoritățile locale. Evenimentul a fost unul deosebit de important, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor medicale din Caraș-Severin, Arad și Timiș, dar şi ambasadorul Belgiei în România și secretarul de stat Raed Arafat. Deși acesta a mai confirmat și în trecut participarea la acțiunile organizate în Slatina Timiș, programul încărcat nu i-a permis să ajungă. Astfel că prezența sa în mijlocul locuitorilor a fost premieră. Acesta a apreciat ceea ce se întâmplă în comună drept o reușită.

„Proiectul de la Slatina Timiș este unul foarte bun, important, dar noi nu-l putem impune la nivel național, pentru că nu ține de noi. Ține de fiecare comunitate din România să decidă dacă are sau nu nevoie de un asemenea proiect. Rezultatele de aici sunt îmbucurătoare și noi putem lua în calcul finanțarea unor centre pilot de acest gen în țară”, a declarat Raed Arafat la Slatina Timiș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În ce constă proiectul?
Practic, odată ce belgienii au ajutat la înființarea Asociației de Ajutor Mutual Slatina Timiș, oamenii au parte de asistență medicală și de tot ceea ce aceasta înseamnă. De la medicina de familie și până la serviciile de stomatologie, locuitorilor nu le lipsește nimic. Centrul de sănătate din comună dispune chiar și de o farmacie socială, fond social sau sală de recuperare. ADAMS dorește să își transfere experiența și să acorde sprijin comunelor românești, în scopul realizării unei dezvoltări structurale în domeniul sănătății”, spune Ioan Suru, coordonator de proiecte în cadrul ADAMS.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157633443535768″]

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/