Raed Arafat a dispus plecarea de urgență a pacientului suspect de coronavirus din spitalul din Reșița!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Suspiciunea apărută cu privire la un posibil caz de coronavirus în Banat a alarmat autoritățile până la cel mai înalt nivel. Secretarul de stat Raed Arafat a purtat discuții cu medicii din Reșița și a dispus ca tânărul de 25 de ani să ajungă de urgență la spitalul din Timișoara.

Tânărul de 25 de ani a ajuns la spitalul din Reșița aseară, în jurul orei 20.30. Avea febră, tușea și era răgușit. Acesta le-a povestit medicilor de la UPU că este asistent medical la un spital din Germania, orașul Trostberg, și ar fi intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus.

„Având în vedere suspiciunea de infectare cu coronavirus, prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a dispus activarea unei celule de criză formată din reprezentanți ai DSP Caraș-Severin și ISU Semenic, care să gestioneze situația. În urma discuțiilor avute cu secretarul de stat dr. Raed Arafat, a fost luată decizia ca pacientul să fie transportat în regim de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» Timișoara”, transmit reprezentanții DSP Caraș-Severin.

Autoritățile cărășene transmit că pacientul a fost transportat până la Timișoara cu o autospecială transport persoane și victime multiple, prevăzută cu izoletă. „S-a procedat la dezinfecția riguroasă a UPU și a izolatorului, autospeciala rămânând la ISU Timiș în vederea dezinfecției”, dau asigurări surse din aceeași instituție.

1000x100 (5)

Bărbatul a ajuns la Reșița, cu mașina personală, la locuința părinților, în 7 februarie. Primele simptome au apărut în 10 februarie cu febră 39,5, răgușeală, tuse iritativă. Acesta și-a administrat Nurofen, însă ieri s-a prezentat la Urgențe, cu aceleași simptome.

În cadrul Unității de Primiri Urgențe a spitalului din Reșița și-au desfășurat activitatea 16 persoane, toate fiind monitorizate de DSP Caraș-Severin. În continuare se încearcă identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu tânărul de 25 de ani.