Râd și glumesc, dar nu părăsesc incinta. Ironiile consilierilor locali, pe final de mandat

Aleșii locali ai Timișoarei încep să își ia la revedere, unii dintre ei neregăsindu-se pe listele cu candidați pentru alegerile din 27 septembrie. Unul dintre consilierii social-democrați a cerut ca aleșii să se reîntâlnească într-o ultimă ședință în care să își ia rămas bun de la domnul primar care ne-a înveselit, ne-a supărat”, dar pe care istoria îl va consemna. 

„99% vă rugăm să mai veniți la încă o ședință până la alegeri”, le-a spus primarul Timișoarei consilierilor locali în ședința de marți.

Consilierul PSD, Dan Idolu, a propus ca, în ultima ședință, aleșii locali să se întâlnească față în față, nu online, așa cum s-au desfășurat ședințele în ultimele luni. „Vă propun ca ultima ședință să o facem în sediu, frumos, cu toate rigorile privind protecția sanitară, cu un singur punct pe ordinea de zi suplimentară în care ne luăm rămas bun de la domnul primar care ne-a înveselit, ne-a supărat, dar istoria, domnule primar, stați liniștit, vă va consemna!”, a spus, ironic, Dan Idolu.

În replică, liberalul Nicolae Robu i-a spus: „Eu nu m-am uitat pe listele PSD. Sunteți așa de jos încât nu mai aveți speranțe să mai intrați în consiliul local?”

„Stați un pic. Eu sunt pe listă la consiliul județean”, i-a spus Idolu, „tocmai de aceea aș dori să avem o ședință cu un singur punct pe ordinea de zi suplimentară. Că așa ne-ați obișnuit. Pe suplimentare. Dar să o facem în sala de consiliu. Nu aveți farmec așa. Dan Diaconu (n.r. viceprimar PNL) începe să capete prea multă popularitate și încredere”, a continuat Idolu.

Potrivit legii, mandatul primarului, al consilierului local, al președintelui consiliului județean și al consilierului județean este de 4 ani. Calitatea de consilier local, respectiv cea de consilier județean încetează la data declarării ca legal constituit a noului consiliu ales, conform Codului administrativ.