Cangurii de la Grădina Zoologică din Timișoara au fost uciși de maidanezi

picnic iulius1000x100

Toți cei șase canguri Wallaby de la Grădina Zoologică din Timișoara au fost uciși de trei câini care au intrat în habitatul în care se aflau animalele, în noaptea de luni spre marți. Îngrijitorii animalelor au descoperit tragedia când au sosit la serviciu.

Doi masculi și 4 femele au fost omorâți de maidanezii care au intrat la Zoo. Doi dintre câinii care au dat atacul au fost găsiți de îngrijitori – un ciobănesc german și un rottweiler – și sunt acum în adăpostul firmei de ecarisaj. Administratorul grădinii nu știe cum au reușit să pătrundă câinii în adăpostul cangurilor.

”Ieri dimineață (n.r, marți), între orele 7 și 8, m-au anunțat colegii că sunt trei câini la zoo. Apoi au verificat adăposturile și au găsit șase canguri morți. Nu era niciun pui, erau adulți. (…) Nu știu cum au intrat. Una dintre variante ar fi că au săpat de sub gard. I-am trimis pe îngrijitori să verifice gardurile și nu au găsit nimic. Noi sperăm să nu mai avem așa ceva. Eu lucrez la Zoo din 2008 și e prima dată când se întâmplă să intre câini care să ne atace animalele și să avem mortalități”, a declarat Călin Călămar, administratorul Grădinii Zoologice din Timișoara.

leader board 728 x 90 px

În 2016, tot în luna septembrie, îngrijitorii de la Zoo au descoperit o zebră moartă în interiorul padocului. Aceasta fusese donată, cu doar o lună în urmă, de către o companie de automotive din Timișoara. La acel moment, cei de la Zoo au afirmat că ”moartea animalului a survenit subit.”