Puțin peste 8 milioane de lei pentru comuna Mehadia de la „Anghel Saligny”

Trei solicitări de finanțare depuse, trei obiective de investiții aprobate pentru unitatea administrativ-teritorială Mehadia. Primarul Grigore Bardac spune că nu putea cere mai mult.

8.094.032.25 de lei sunt alocați de Ministerul Dezvoltării comunei Mehadia, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Din această sumă, 1.558.297.17 lei sunt pentru proiectul ce are în vedere racordarea și branșarea gospodăriilor la rețeaua de apă și canal în satul Valea Bolvașnița, 2.217.857.01 lei pentru modernizare străzi în aceeași localitate, iar diferența, de 4.317.878.10 lei, pentru introducerea canalizării menajere, cu stație de epurare, în localitatea Globurău.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Edilul comunei Mehadia, Grigore Bardac, spune că deși suma primită de la Ministerul Dezvoltării este relativ mică, banii ajung pentru nevoile actuale ale comunei. „Eu sunt foarte mulțumit că ni s-au aprobat aceste fonduri, pentru că am primit cât am cerut. Nu este o sumă mare, dar pentru aceste lucrări am găsit oportunitatea solicitării de fonduri la momentul respectiv, pentru că rețeaua de apă și canal în Mehadia este scoasă la licitație și nu puteam să cer bani pentru ceva ce avem aprobat și în licitație. Și nici nu puteam cere asfalt, atâta timp cât noi o să-l spargem pentru lucrări la apă și canal, iar în contractul de execuție cu viitorul câștigător al licitației sunt prevăzute clauze prin care constructorul este obligat să readucă străzile la starea inițială. Dacă s-a spart o stradă asfaltată, atunci o asfaltează, dacă s-a spart una betonată, atunci o betonează! Acesta este motivul pentru care am cerut fonduri numai pentru localitățile unde nu avem nimic în execuție și avem strict nevoie de finanțare pentru investiții.”, a precizat pentru expressdebanat.ro, primarul din Mehadia.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/