Putere, energie și viteză în lumea antreprenorilor de succes. Elite Business Club – feminitate la superlativ

Provocări și soluții pentru doamnele cu vechime în business și pentru cele aflate la început de drum. Elite Business Club din nou în inima Banatului.

O parte din comunitatea femeilor de afaceri din vestul țării s-a reunit ieri, pentru a 5-a oară, în cadrul unui nou eveniment de renume, marca Elite Business Women. Peste 50 de antreprenori cu experiență în lumea afacerilor au asistat la o sesiune de networking, în compania unor speakeri excepționali veniți din toate colțurile țării, pentru a-și împărtăși experiențele. Evenimentul de networking pentru femei antreprenor și nu numai, organizat în sala CEDO a sediului CCIAT din Timișoara, a oferit antreprenorilor oportunitatea de a afla noutățile din domeniul afacerilor, de a interacționa cu oameni care au aceeași viziune, care au înțeles și au trecut prin probleme și situații similare în business.

Andreea Liptak Spiridon, Eveline Mirabela Velciov, Luminița Țundrea și Mariana Faur, alături de Bianca Tudor, fondatoarea clubului Elite, au oferit detalii din culisele propriilor povești și au răspuns la întrebările participanților, mulți dintre aceștia dornici și ambițioși să treacă la următorul nivel.

„Sunt aici pentru că m-am asigurat că nu este vorba doar de o mișcare feministă. Pentru mine a contat acest lucru; toate parteneriatele sunt făcute împreună cu soțul meu. Pentru că avem un potențial fantastic noi, ca femei, a venit momentul să echilibrăm balanța și să ne testăm la adevărata noastră valoare. Cred că suntem datoare să creștem o nouă generație prin exemplul nostru personal, cred în independența financiară, am fost angajați și nu dorim să ne întoarcem la acest lucru. Vrem să-i învățăm pe oameni că libertatea trebuie creată și trăită.”, ne spune Andreea Liptak Spridon – filantrop, economist, licențiată în Politici Bancare.

„Cred că femeia antreprenor și bărbatul antreprenor deopotrivă nu trebuie să fie extraordinar de modești. Trebuie să ai curaj, să știi exact ce îți dorești, să fii perfecționist, iar femeile să fie independente și cu adevarat fericite” , declară Eeveline Mirabela Velciov – coordonator al Școlii de Meserii „Evelyn Resource Center”, owner Evelyn Cosmetics.

„Am studiat până la vârstă de 35 de ani deoarece în momentul în care am devenit antreprenor în 2003 aveam impresia că eu, ca femeie, trebuie să fiu calificată pentru a răzbate în mediul de afaceri. Adevărul este că pasiunea pe care o avem fiecare dintre noi și implicarea în domeniul în care activăm este cel mai important. Nu atât calificarea, diplomele sau școlile pe care le urmăm, deși și acestea sunt foarte importante, cât pasiunea fiecăruia. M-am oprit din a merge la școli când mi-am dat seama că nu trebuie să demonstrez prin diplomele pe care le am, ci prin implicarea mea și prezența mea în mediul de afaceri”, adaugă Mariana Faur – femeie de Afaceri, filantrop, expert în fonduri nerambursabile.

„Cum conduc femeile? Cum vedem dezvoltarea antreprenoriatului feminin în România? Cum ar fi să te afli cu un pas înaintea altor antreprenori? Care sunt cele mai importante probleme pe care le invocă femeile antreprenor? ”, au fost doar câteva din întrebările la care invitatele au oferit răspunsuri.

„Românul nu are încă o cultură, nu mă refer doar la femei. Nu are o cultură a antreprenoriatului și această stare de fapt care începe să se schimbe, se schimbă de ceva ani încoace, dar se schimbă extrem de greu, este determinată de o multitudine de factori istorici, culturali și așa mai departe. Am citit o carte scrisă la începutul secolului XX despre psihologia poporului român. Ei bine, foarte pe scurt, psihologia poporului român era foarte tare influențată de perioada balcanică în care noi am trăit iar românul se considera un om de succes dacă era avocat, politician sau funcționar public. Lăsând partea amuzantă la o parte, este o realitate, noi românii, probabil traversând și această perioadă a comunismului, nu am avut educația și cultura de a fi întreprinzători, noi nu am știut să fim independenți, să generăm o idee, să fim creativi și să fim liberi să o implementăm. Este extrem de greu când nu ai o astfel de educație nici la școală, nu ai modele nici în familie, este extrem de greu să treci acest prag al antreprenoriatului care presupune o serie de activități, o organizare sistematică a businessului tău și o administrare zi de zi a acestuia. Cei care sunteți în business știți ce înseamnă fluctuația pieței, a clienților, cheltuielile pe care le ai, planificarea afacerii tale și toate instabilitățile care te pot încălța”, a explicat Luminița Țundrea – avocat, antreprenor și filantrop.

Elite Business Women, cel mai mare club de afaceri feminin din România, cu peste 10.000 de membre, a lansat anul acesta primul fond de investiții dedicat exclusiv femeilor – Elite Business Women Investment Fund. Proiectul este unul autentic şi atipic, având la bază conceptul de “marketing prin afiliere”.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/