Puştiul-cărăuş, prins pe fâşia frontierei cu 100 de cartuşe de ţigări din Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol au depistat un puşti în vârstă de 16 ani care încerca să introducă ilegal în ţară, pe jos, pe la „frontiera verde”, cantitatea de 1.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

În data de 9 februarie 2018, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Socol au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării, cărând în spate două bagaje.

„Persoana, care nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost reţinută şi condusă la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare efectuate s-a stabilit că era vorba de un cetăţean român în vârstă de 16 ani, domiciliat pe raza judeţului Caraş-Severin. În cele două bagaje pe care le transporta în spate, poliţiştii de frontieră au descoperit 1.000 de pachete cu ţigări, marca Marble, pe care cel în cauză intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră din România“, informează agent principal de poliţie Roxana Costache, de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.