Puştii violatori fac puşcărie

Cei trei tineri găsiţi condamnaţi la pedepse cu suspendare pentru viol de Tribunalul Caraş-Severin au încurcat-o, pentru că magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara n-au mai fost la fel de îngăduitori cu ei.

 

Ovidiu Trulea, Nicolae Solcan şi Bogdan Stanciu scăpaseră ieftin după cele petrecute la începutul lunii mai, când o puştoaică de 14 ani i-a acuzat că au violat-o. Povestea fetei a fost cusută cu aţă albă, dar până la urmă probele de la dosar i-au determinat pe magistraţi să-i condamne. Trulea, singurul major dintre cei trei inculpaţi, a primit trei ani de închisoare, Solcan un an şi jumătate, iar Stanciu un singur an. În cazul tuturor, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Ministerul Public a făcut însă recurs pentru primii doi, dosarul ajungând la Curtea de Apel Timişoara.

leader board 728 x 90 px

Apelul Parchetului a fost admis, iar pedepsele celor doi au fost majorate. Trulea a primit cinci ani de închisoare, în timp ce, Solcan a fost condamnat la trei ani. Cel mai important este însă că, de această dată, pedepsele aplicate sunt cu executare şi nu cu suspendare, cum dispusese Tribunalul Caraş-Severin. Cei doi tineri au posibilitatea de a declara recurs, sentinţa definitivă şi irevocabilă urmând să fie dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.