Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie și în comuna Șag

După ce administraţia oraşului Buziaş a anunţat obligativitatea purtării măştii de protecţie de către cetăţeni începând din 13 aprilie, şi alte localităţi din judeţul Timiş iau această măsură. Vorbim despre comuna Şag, unde primarul Flavius Alin Roşu a anunţat că locuitorii vor trebui să poarte mască. Măsura va intra în vigoare din data de 10 aprilie.

Pentru a proteja cetăţenii de transmiterea coronavirusului, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din localitatea Şag a hotărât obligativitatea purtării măştii pe domeniul public, în instituţiile publice, mijloace de transport în comun, spaţii comerciale, şantiere pentru fiecare locuitor. Începând cu data de 10 aprilie, cetăţenii vor trebui să respecte această hotărâre, fiind una de siguranţă pentru sănătatea lor. Mai mult, primarul comunei a spus că va repartiza gratuit câte o mască fiecărui locuitor.

„Vin în întâmpinarea acestei decizii cu oferirea gratuită a câte unei măşti reutilizabile pentru fiecare cetăţean al localității noastre! Aceste măşti vor începe să fie distribuite la domiciliul fiecărei familii, începând cu data de 9 aprilie! Am definitivat discuțiile legate de donaţie cu un investitor privat de pe raza comunei noastre, ce ne va oferi gratuit aceste măşti printr-un frumos gest civic. Le mulţumesc pe această cale! De asemenea, vom distribui cu această ocazie şi câte 5 declaraţii pe proprie răspundere, necesare celor care au nevoie urgentă de ele. Va rog în continuare să limităm doar pentru urgenţe, ieşitul din casă. Să facem fiecare dintre noi eforturi pentru a depăşi cu bine această problemă cu care ţara şi lumea întreagă se confruntă. Să ţinem Şagul în siguranţă, departe de aceste necazuri.”, a transmis Flavius Alin Roşu, primarul comunei Şag.