Punctele forte și punctele slabe ale M.A.I., dezbătute în videoconferință

Bilanțul pe întreaga activitate M.A.I. din anul 2012 a fost anunțat astăzi într-o videoconferință cu instituțiile din toate județele ţării.

În sala de protocol a Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin s-au întâlnit conducerile structurilor M.A.I. de pe raza județului. În videoconferința cu Ministerul Apărării și Internelor a fost făcută o retrospectivă a celor mai importante evenimente la care au participat reprezentanții instituțiilor, dar au fost propuse și modificări pentru îmbunătățirea întregului sistem.

Până acum acest bilanț se făcea la București, însă s-a ales această variantă. Cu siguranță motivul a fost cel legat de costuri, dar oricum este o variantă mai bună pentru că este mai multă nevoie de noi aici, mai ales cu codul portocaliu”, a explicat Silviu Hurduzeu, prefectul județului Caraș-Severin.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a vorbit pentru toți reprezentanții din județe, iar înainte să prezinte bilanțul de activitate a declarat faptul că prestigiul și autoritatea unor structuri din cadrul M.A.I. au scăzut în anul trecut față de anii precedenți.

Problemele Ministerului Apărării și Internelor au fost semnalate și de către Iulian Fota, consilierul prezidențial pe probleme de Securitate Națională, prezent la conferința de la București. Acesta a declarat că problema principală a acestui minister este lipsa stabilității. „Sunt schimbări foarte multe la nivelul conducerilor structurilor teritoriale. Este nevoie de mai multă stabilitate și în funcții, și în carieră, ca să le demonstrăm oamenilor că sunt competenți. Este adevărat că anul trecut am schimbat trei guverne, dar asta nu înseamnă că trebuia să schimbăm și oamenii”, a declarat Iulian Fota.

Despre buna colaborare între structurile ce fac parte din Ministerul Afacerilor Interne au vorbit în videoconferință și reprezentanții Serviciului Român de Informații și ai Serviciului de Informații Externe, care au adus în atenția tuturor diferitele acțiuni la care participarea a fost comună.