Punct de frontieră și pod nou între Timiș și Ungaria

Memorandum Romania Ungaria

Ministrul Transporturilor a semnat, împreună cu ministrul de Exerne din Ungaria, memorandumul pentru deschiderea punctului de frontieră la Beba Veche.

Astfel, timișenii vor putea trece granița mai ușor și vor avea acces direct în localitatea maghiară Kubekhaza.

De asemenea, cei doi miniștri au semnat un al doilea acord pentru a construi o nouă legătură rutieră și podul peste Mureș care să lege județul Timiș de Ungaria, în zona Cenad.

„Sunt două memorandumuri care vor duce la dezvoltarea relațiilor bilaterale la tot ceea ce ține de operaționalizarea unor rute pe care ni le dorim și mai bune de trecere dintre România și Ungaria. Acest pod nu are doar o importanță simbolică, ci reprezintă o nevoie reală pentru a promova mai bine colaborarea dintre cele două țări”, a declarant Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

De lucrări se va ocupa CNAIR și vor fi decontate de bugetul de stat sau de programe europene, dacă se vor identifica, mai spune ministrul Grindeanu.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Punctul de trecere a frontierei de la Beba Veche va fi deschis în maximum 2 ani, a spus ministrul de Externe maghiar. Autoritățile din Ungaria își doresc și mai multe legături cu România. Deja sunt în construire două autostrăzi.

„Următorii ani vor fi despre mari construcții de drumuri la granița dintre cele două țări. În momentul de față se desfășoară construirea a două legături prin autostradă. Una va fi finalizată în 2025, cealaltă în 2030”, a spus ministrul maghiar al Afacerilor Externe Peter Szijjarto.

Peste Mureș a existat un pod care făcea legătura între Timiș și Ungaria, dar acesta a fost demolat în urmă cu aproximativ 80 de ani, în timpul războiului.

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/