Pulovere din lână pentru bărbați – aceste culori sunt o alegere excelentă

swetry męskie (14)
1000x100

Lâna este un material care provine, de fapt, din părul unor animale și care se folosește din timpuri străvechi pentru confecționarea hainelor și încălțămintei. A fost printre primele materiale pe care oamenii le-au folosit, deoarece era ușor de procurat de la animalele pe care le creșteau. Lâna se obține din tunsul animalelor, deci acestea nu au de suferit în urma recoltării.

Cel mai adesea se folosește lâna de oaie, dar poți obține acest material și de la alte animale cum ar fii alpaca, capră, lamă sau chiar și iepuri. Atunci când vorbim despre lână de calitate trebuie să acordăm atenție mai multor factori, cum ar fi grosimea firului de lână, culoarea și ușurința cu care aceasta se prelucrează.

De ce să alegi pulovere de lână?

Într-o perioadă apăruseră tot felul de materiale care înlocuiau lâna și care erau folosite la fabricarea hainelor de iarna, cel mai adesea din cauză că lâna era un material destul de pretențios și nu foarte confortabil, însă aceste materiale nu erau atât de călduroase și nu dădeau același confort termic de care era nevoie. Lâna, însă, era dificil de întreținut și provoca mâncărimi la contactul cu pielea. În zilele noastre însă, lâna este prelucrată în așa fel încât se obțin niște fibre extrem de fine și se poate purta chiar și pe pielea goală, foarte multe haine de corp fiind făcute din acest material.

Uneori aceasta se combină și cu alte materiale, cum ar fi bumbac sau fibre sintetice pentru a obține diferite tipuri de îmbrăcăminte. Avantajul de a purta lână este că aceasta nu permite transferul de căldură, astfel că dacă ai niște haine de lână de calitate vei simți căldură iarna și răcoare vara. Puloverele de lână sunt foarte la modă și foarte căutate. Se găsesc într-o gamă variată de culori și modele, lâna nu mai este de mult un material anost și plictisitor. Daca te interesează să îți achiziționezi un pulover de lână, poți încerca să te uiți pe magazin Bolf. Sigur vei avea de unde alege din multitudinea de culori în trend.

Cum întreținem corect hainele din lână?

Așa cum am spus mai sus, lâna era considerată un material pretențios. Dacă nu o spălai la o temperatură mai joasa riscai să se strângă și obțineai la final un articol de îmbrăcăminte cu două numere mai mici. De asemenea, aceasta se îmbiba foarte mult cu apă fiind greu de spălat. Nu se recomanda nici spălarea la mașina de spălat automată, unde pe lângă temperatură, și stoarcerea avea efectul de a strânge materialul. Însă acum, o dată cu tehnicile noi de prelucrare a acestui material, lâna este foarte ușor de întreținut. Se poate spăla fără probleme și la mașina de spălat, pentru că cele mai multe mașini au program special pentru articolele din lână, care presupun o temperatură mai joasă a apei și număr mai mic de rotații la stoarcere. Deci, în afară de confort termic și design interesant, nu veți avea altă experiență cu acest material.