Public de toate vârstele la festivalul de film de la Reșița

festival film romanesc resita
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

În cea de-a doua seară a Festivalului de Film Românesc Banatul Montan, care a debutat miercuri la Reșița, cinefili de toate vârstele s-au bucurat de reîntâlnirea cu una dintre cele mai minunate opere din literatura pentru copii – „Amintiri în copilărie” – scrisă de Ion Creangă.

La fel ca și în seara de debut a festivalului, ecranizarea românească în regia Elisabetei Bostan (1965) a rulat pe un ecran de mari dimensiuni, montat în curtea Muzeului Banatului Montan. O idee extraordinară, consideră organizatorii, având în vedere că rularea filmului sub cerul liber a adunat la un loc și privitori care, poate, în alte circumstanțe nu ar fi trecut pragul festivalului.

„Ne-am bucurat extraordinar în primele două seri de festival pentru că nu ne-am așteptat să vină lume cât să ocupe toate scaunele, ceea ce s-a întâmplat, și am mai fost nevoiți să suplimentăm numărul lor. Consider că reșițenii au nevoie de asemenea evenimente în aer liber, mai ales în perioada asta, când încă mai suntem în vacanță, să ne mai bucurăm de serile calde de septembrie. Mă bucur de feedbackul bun pe care l-am primit până în prezent și de faptul că reșițenii au venit cu familiile. Este adevărat că ne favorizează și poziția în cartierul Govândari, și faptul că suntem la bulevard”, spune dr. Livia Magina, managerul Muzeului Banatului Montan Reșița.

Evenimentul a fost primit bine de publicul reșițean, în special de familiile care au copii și care au profitat de filmele care au rulat în primele două seri de festival – „Păcală” și „Amintiri din copilărie”- pentru a-i familiariza pe cei mici cu eroii din povestirile și snoavele populare românești.

„Am fost și în prima seară, la «Păcală», împreună cu fetița mea. Ne bucurăm de fiecare dată când au loc astfel de evenimente în orașul nostru, și venim cu copiii, în primul rând pentru ei, iar ideea organizării serilor de film în aer liber este extraordinară.”, spune Marcela Chițu.

„Deși am trecut de vârsta copilăriei, îmi face în continuare plăcere să vizionez astfel de filme, care mă poartă cu gândul la cei mai frumoși ani ai mei.”, aflăm de la tânăra studentă Andreea.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

În această seară, pe ecranul din curtea Muzeului Banatului Montan va rula filmul „Ciprian Porumbescu”, în regia lui Gheorghe Vitanidis (1972), iar sâmbătă, 9 septembrie, „Oul de cuc”, în regia lui Ioan Cărmăzan (2010).

festival film romesc resita 2

Film în aer liber la Muzeul Banatului Montan

Dacă succesul primelor două seri de film românesc va continua și în următoarele două, organizatorii vor mai prelungi cu încă o zi festivalul, urmând să aducă pe micul ecran, duminică, 10 septembrie, un desen animat pentru copii – „Motanul încălțat”.

De reținut că ecranizările programate pentru zilele de vineri și sâmbătă vor rula începând cu ora 20.00, iar intrarea este liberă.

Ediția 2023 a Festivalului de Film Românesc Banatul Montan este organizată la Reșița de Uniunea Autorilor Români de Film (UARF), în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin și Muzeul Banatului Montan.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/