Pubele pentru colectare selectivă în fiecare cartier. Primarul Mălăiescu vrea și containere pentru haine

Alături de Moldova Nouă, Primăria din Oțelu Roșu este în faza avansată a proiectului de dotare a cartierelor din localitate cu pubele în care să fie aruncat gunoiul selectiv. Și asta pentru că, odată cu deschiderea deponeului de la Lupac, gunoiul va putea fi transportat doar selectat de către firma care a câștigat licitația.

Amenajarea acestor zone de depozitare a gunoiului menajer în cartierele orașului este pe ultima sută de metri, spune primarul Luca Mălăiescu: „Mai avem cartierul Tineretului, strada Ștefan cel Mare și Școlile și putem să spunem că încheiem acest amplu proiect, care văd că dă roade la Oțelu Roșu. În primăvara acestui an vom amplasa și în aceste zone pubelele pentru gunoiul selectat”, ne-a declarat primarul orașului, care a menționat că la Oțelu Roșu nu a venit nicio solitare din partea vreunei firme care dorește amplasarea de pubele pentru aruncarea materialelor textile.

„Nu am avut o astfel de cerere, dar chiar aș aștepta cu interes, pentru că mi se pare o idee foarte bună, ne-ar trebui o asemenea locație în oraș, maximum două. Ne-ar ajuta în primul rând la civilizarea cetățenilor, dar și la reciclare deșeuri. Dacă oamenii au asemenea haine vechi și vor să scape de ele și le vor arunca în continuare la pubelele deja existente, vor fi probleme mari din cauză că cei de la Lupac nu vor primi decât deșeul menajer și vor întoarce mașinile din drum. Bănuiesc că nici cei care colectează nu vor mai ridica gunoiul dacă nu este selectat”, spune primarul orașului Oțelu Roșu, întrebat despre decizia consilierilor PSD din Caransebeș de a refuza solicitarea firmei de colectare haine vechi, care dorea să amplaseze pe anumite spații de pe domeniul public containere speciale de depozitare îmbrăcăminte și încălțăminte pe care le pot arunca locuitorii.