PSD Timișoara acuză conducerea Spitalului Municipal că obligă doctorii să poarte dispozitive de supraveghere la serviciu: „Medicii sunt eroi, nu pușcăriași”

mihai ritivoiu

Social-democrații din Timișoara se declară revoltați de inițiativa conducerii Spitalului Municipal de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere pe perioada desfășurării activității la locul de muncă. „Este o insultă la adresa jurământului lui Hipocrate şi o jignire ce loveşte însăşi esența actului medical”, spune președintele PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu.

Ritivoiu consideră că, prin această decizie, cei din conducerea spitalului își bat joc de medici, despre care spun că sunt „eroi, nu puşcăriaşi supravegheabili cu dispozitive electronice”.

„Transmitem, pe această cale, celor care au alocat sume de zeci de mii de euro pe lună pentru servicii inutile de supraveghere, că mai bine ar fi fost să îndrepte acești bani spre achiziționarea de teste Covid sau spre ceva ce ar fi adus un beneficiu real pacienților, mai ales în această perioadă critică de pandemie. Domnilor, nu puteți cuantifica în parametri atât de primari calitatea actului medical.”, mai spune Mihai Ritivoiu.

Cei de la PSD susțin că achiziția acestor sisteme a fost făcută netransparent și fac un apel către organele competente să se sesizeze și să verifice legalitatea acesteia.