PSD Timiș ridică o adevărată odă bugetarilor din România. Se cere demisia senatorului PNL Florin Cîțu!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Cu alegerile prezidențiale care bat la ușă în această toamnă, deja se ascut cuțitele în politică între partidele – teoretic – de stânga sau de dreapta. Ultimul măr al discordiei îl reprezintă bugetarii. După ce senatorul PNL Florin Cîțu a postat pe o rețea de socializare că persoanele din sectorul privat sunt discriminate față de cele din sistemul public, PSD Timiș a emis un comunicat de presă furibund, prin care se cere demisia senatorului, dar ridică și adevărate osanale bugetarilor.

Doar o parte a comunicatului include un citat din liderul PSD Timiș, Călin Dobra. În rest, afirmațiile poartă semnătura biroului de presă al organizației județene. „În urma declarațiilor făcute de liberalul Florin Cîțu considerăm că ar trebui ca acesta să demisioneze de urgență din Senatul României, iar liberalii să își ceară scuze public și să-l excludă din partid. Cel pe care îl visau viitor ministru de finanțe, actual senator și ales de oamenii simpli pe care îi privește acum de sus, este un personaj anti-sistem democratic, care nu înțelege rostul pompierilor, medicilor, profesorilor, polițiștilor sau funcționarilor publici într-o țară. Nu admitem ca dreapta politică, PNL și USR, să îi disprețuiască pe angajații la stat, pe motiv că aceștia nu mai vor să îi voteze. La nivel declarativ, USR vrea să umble la proprietățile românilor, iar PNL vrea să le taie salariile și pensiile.”, se arată în partea „anonimă” a documentului remis presei.

Călin Dobra spune că nu înțelege de ce liberalii atacă angajații la stat. „În calitate de președinte al unei instituții a statului, în care sunt angajate, pe baza unor contracte de muncă, persoane cu experiență și cu o anumită pregătire profesională, sunt revoltat de faptul că un senator PNL își permite să atace declarativ o categorie de oameni ce muncește zilnic pentru statul român. Întrebându-mă ce ar mai putea urma, constat cu foarte mare uimire faptul că, după ce liberalii au fost îndemnați chiar de către liderul lor «să atace fiecare ales PSD cu parul» după ce au propus tăierea salariilor specialiștilor din domeniul IT, iată că acum le-au pus gând rău și funcționarilor publici. Este incredibil unde s-a ajuns și este extrem de gravă mentalitatea care bântuie dreapta românească.”, spune Călin Dobra.

Cei de la PSD vor binele poporului, PNL și USR – contrariul

În comunicat, PSD acuză PNL că face doar rău cetățeanului. „Declarațiile recente sunt dovada cea mai clară a faptului că PNL sau USR nu merită să ajungă niciodată la guvernare sau să dea președintele acestei țări și dovedesc faptul că nu reușesc să aibă nicio viziune clară a unui proiect pentru țară. Singura modalitate în care se fac remarcați politicienii de dreapta sunt atacurile și disprețul la adresa românilor, tăierile de pensii, de salarii, de tichete de masă, dezbinarea și distrugerea a tot ceea ce s-a construit până acum. Se grăbesc să iasă cu declarații populiste, dar nu reușesc decât să își arate adevăratul caracter plin de ură la adresa oamenilor simpli din țară.”, se arată tot în partea nesemnată a comunicatului.

1000x100 casa brutarului

PSD termină comunicatul și cu „laudatio” la adresa propriei guvernări. „Cu PSD la guvernare, România a reușit să crească nivelul de trai al fiecărui român, a reușit să țină medicii acasă (triplarea salariilor), a reușit să fie a doua țară din Europa cu cea mai mare creștere economică. Cu măsurile propuse de PNL și USR românilor li se vor tăia salariile, pensiile, vor fi eliminate voucherele de vacanță, tichetele de masa, subvențiile etc.”, se mai arată în comunicat.

Florin Cîțu a criticat avantajele bugetarilor

Liderul senatorilor PNL a postat pe Facebook un mesaj în care spune că bugetarii sunt mult mai bine plătiți decât angajații din sectorul privat. „Vine momentul adevărului! În medie, salariile nete ale bugetarilor sunt duble față de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparația nu este corectă. Nu surprinde toate informațiile. Bugetarii primesc tichete de vacanță, tot felul de sporuri, zile libere și cel mai important siguranța că indiferent de cât de prost își fac meseria, nu pot să fie concediați. Tot ce primesc în plus bugetarii este susținut de taxe plătite de privați. Este clar că bugetarii sunt privilegiații societății. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaștem TOȚI acest lucru. Restul românilor, din țară și din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetari care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, este o parte a mesajului lui Cîțu.

expres banat 1000x100 (2)