PSD speră ca parlamentarii nemulțumiți din PNL și USR PLUS să voteze moțiunea de cenzură

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, spune că social-democrații poartă discuții cu parlamentarii puterii, în speranța de a-i convinge să voteze moțiunea de cenzură care va fi depusă la mijlocul lunii iunie. Simonis spune că opoziției îi lipsesc aproximativ 10-15 voturi pentru ca demersul să fie unul de succes, respectiv să demită Guvernul Cîțu. 

PSD evaluează în acest moment șansele de adoptare a moțiunii de cenzură pe care intenționează să o depună în preajma datei de 14 iunie.

„Acest guvern are o majoritate destul de firavă, de doar câteva voturi, 10-15 voturi peste minimum necesar, peste 234 de voturi câte sunt necesare pentru a învesti un guvern, ceea ce înseamnă că orice moțiune de cenzură pleacă, în principiu, cu șanse reale de a fi adoptată. Va trebui să avem grijă ca toate partidele de opoziție să sprijine moțiunea de cenzură, după care va trebui să fim foarte atenți cu minoritățile naționale, cu UDMR și cu parlamentari nemulțumiți atât din PNL, cât și din USR PLUS. Pentru că există astfel de parlamentari, pentru că acolo unde e bătălia mare pe ciolan apar și nemulțumiri.”, a declarat Alfred Simonis.

Tema principală a moțiunii va fi reprezentată de Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Am și analizat foarte mult, chiar luni de zile, momentul în care ea trebuie depusă. Eu consider că începutul lunii iunie, mijlocul lunii iunie, este un moment în care am așteptat ca tensiunile să crească, nemulțumirile în rândul Coaliției să fie destul de însemnate și să avem șanse reale ca această moțiune să fie adoptată, pentru că eu cred că modul în care conduce România acest guvern și modul în care se raportează la cetățeni, modul în care a gestionat pandemia și mai ales modul în care a înțeles să redacteze și să trimită către Comisia Europeană acest Plan Național de Redresare și Reziliență – poate cel mai important obiectiv al României, după intrarea în NATO și UE – toate acestea mă duc la concluzia că acest guvern trebuie să plece în regim de urgență.”, a explicat deputatul PSD.

Simonis mai spune și că dacă moțiunea de cenzură va fi adoptată, noul guvern ar trebui să aibă premier de la PSD.

„Guvern de uniune națională nu cred că mai e de actualitate, dar cred că în acest moment, dacă guvernul va fi demis, premierul trebuie să vină de la PSD. (…) Dacă nu reușim să găsim o astfel de formulă, să mergem la anticipate, să ne întoarcem la popor și oamenii să hotărască cine doresc să fie la conducerea țării. ”, a concluzionat Simonis.

expres banat 1000x100 (2)