PSD și PNL, scoase în afara legii! Sunt partide profund corupte, niște grupuri infracționale!

Prezent la Reșița cu ocazia Conferinței Județene de alegeri a PNȚCD Caraș-Severin, președintele țărănist Aurelian Pavelescu a desființat pur și simplu principalele partide de pe scena politică a țării.

Pavelescu a vorbit despre planurile sale de reorganizare a partidului, care a ajuns să fie aproape inexistent la un moment dat, dar totodată a adus în discuție și lupta inegală cu partidele parlamentare, care au de toate și, în plus, mai trăiesc și din șpăgi de milioane de euro, în timp ce formațiunile mici au șanse minime să depășească pragul de cinci procente care asigură prezența în parlament. Liderul țărănist a recunoscut însă și faptul că PNȚCD a dispărut din prim-plan și din cauza nesfârșitelor probleme și scandaluri din interiorul partidului.

„Partidul a traversat o perioadă dificilă, au fost lupte interne, nesfârșite, lipsă de vizibilitate, o percepție publică negativă, dar și plecarea liderilor din partid după 2000. Imaginea partidului nu e tocmai bună și asta, din cauza proceselor și scandalurilor. În perioada 2000-2012, liderii s-au complăcut în autoizolare, în marginalizare, și, practic, nu au dat nicio șansă partidului să intre în parlament. Un partid politic nu poate supraviețui cu parastase la nesfârșit! În acest an preelectoral suntem într-o situație mult mai bună, partidul e unitar, e organizat”, a declarat Pavelescu.

Acesta a vorbit mai departe despre finanțarea partidelor politice, care, potrivit ultimelor dosare penale instrumentate de DNA, are mare legătură cu tunurile de milioane de euro date de anumite personaje din sfera de influență a marilor partide. „Nu e ușor să susții un partid fără surse de bani. Pavelescu nu a avut contracte de zeci de milioane cu statul, Pavelescu nu e chemat la DNA pentru sacoșe și saci de bani cash băgați în campania electorală! Alte partide vin în campanii cu zeci de milioane de euro și monopolizează spațiul public fiind partide parlamentare. Fiecare partid parlamentar primește numai în ziua alegerilor un milion de euro. Noi nu primim acest milion, nici nu suntem prezenți în secțiile de votare. Toată această conspirație a partidelor parlamentare de a-și menține monopolul politic prin legi discriminatorii și neconstituționale a condus la situația în care se află România, la o clasă politică necredibilă, ruptă de popor și care pregătește și pentru 2016 același scenariu. Sunt mecanisme discriminatorii legale de perpetuare a puterii pentru aceste partide profund corupte. Spune DNA-ul asta, spun instanțele de judecată! Sunt niște înțelegeri, în special între PSD și PNL, partide profund corupte! Eu am propus și ar fi logic să se întâmple într-o țară civilizată ca un partid care a fost finanțat din bani proveniți din corupție, și vorbim de milioane și milioane, dovedite de instanță, să fie scos în afara legii!”, a mai afirmat președintele PNȚCD.

Pavelescu consideră că PNȚCD și alte partide mici nu pornesc cu șanse egale în lupta electorală cu partidele parlamentare, tocmai de aceea negociază deja pentru o alianță care să-i ducă pe țărăniști în parlament. Pentru 2016, principalul obiectiv anunțat este intrarea partidului în parlament, de data aceasta, cel puțin cu un grup parlamentar. „Dacă nu ai grup parlamentar, nu exiști în parlament. Suntem în negocieri cu mai multe partide, de pe tot eșichierul politic, și vom agrea acea alianță care ne va asigura intrarea în parlament. Nu avem a da socoteală nimănui despre moralitatea unei alianțe, dacă o vom face. Marile partide, care sunt de fapt niște grupuri infracționale, și-au epuizat formulele!”, a precizat Aurelian Pavelescu.

 

PSD-ul este un partid proteic, urmașul fostului Partid Comunist, un partid unic care își schimbă forma și culoarea în funcție de context. PNL-ul nu mai are nicio legătură cu fostul PNL!  – Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD