PSD preia integral conducerea Instituției Prefectului

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Deși Anton Paulescu anunțase săptămâna trecută că nu își va da demisia din funcția de subprefect, printr-o decizie a Guvernului locul său a fost luat de fostul director al ITM Caraș-Severin.

Nicolae Ciobanu, nume vehiculat de Express de Banat încă de săptămâna trecută, a depus astăzi jurământul pentru funcția de subprefect. Funcționar public cu state vechi, dar și pesedist cu tradiție, acesta este de astăzi reprezentant al Guvernului în teritoriu, alături de prefectul Silviu Hurduzeu.

silviu hurduzeu
Silviu Hurduzeu, prefect de Caraș-Severin

„Hotărârile de Guvern au fost date săptămâna trecută, însă domnul subprefect intră în atribuții odată cu depunerea jurământului. Astăzi a avut loc depunerea jurământului și aș vrea, în primul rând, să îi mulțumesc fostului subprefect, fostului meu coleg, Anton Paulescu. Am avut împreună de traversat o perioadă nu ușoară, spun eu. Am organizat împreună tot felul de alegeri, și locale, și parlamentare, și un referendum. Am trecut împreună prin situații de urgență, datorate intemperiilor. Am colaborat foarte bine și din acest motiv îi mulțumesc. (… ) Îl felicit pe domnul Ciobanu, îi urez mult succes și sunt convins că experiența dânsului, pregătirea constituie un avantaj pentru Instituția Prefectului Caraș-Severin”, a spus Silviu Hurduzeu, prefectul de Caraș-Severin.

În ce îl privește pe noul subprefect, surprinderea de vineri a fost epuizată, iar între timp s-a acomodat cu ideea că va ocupa un post de conducere în cadrul Prefecturii. Acesta este convins că va face treabă bună. „Am acceptat cu plăcere propunerea pe care a făcut-o PSD, de a ocupa temporar această funcție și sper, temporar, prin activitatea pe care o voi desfășura aici și cu sprijinul competențelor manageriale pe care le-am dobândit să mă pot descurca și să fac față problemelor care se vor ivi aici”, a declarat Nicolae Ciobanu, la momentul numirii sale în funcție.

1000x100 (4)

Și liderii Consiliului Județean au fost prezenți în sala de ședințe, deși PNL nu mai este de aceeași parte a baricadei cu Partidul Social-Democrat. Același mesaj de apreciere a fost transmis și de președintele forului, Sorin Frunzăverde, care a adus în prim-plan buna colaborare dintre Instituția Prefectului și cea pe care el o conduce.

frunza_ghiorghioni
Sorin Frunzăverde, alături de Ionesie Ghiorghioni

Deși liberalul Anton Paulescu a părăsit scaunul de subprefect, vicepreședintele PNL i-a urat succes lui Nicolae Ciobanu, mai ales că anul 2014 va fi fi presărat de alegeri, întrucât urmează atât cele europarlamentare, cât și cele prezidențiale.

Trecutul politic al lui Nicolae Ciobanu devine istorie de astăzi, întrucât funcția pe care o ocupă îi cere să fie apolitic.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/