PSD nu mai are răbdare! Se mută deja în Primăria Caransebeș!

explo 1000x200

Social-democrații au fost gata gata să preia conducerea administrației publice locale din Caransebeș la alegerile din iunie anul trecut, iar acum se pregătesc să respire zilnic aerul din Primărie. Doar trei ani trec destul de repede!

Organizația PSD Caransebeș s-ar putea muta în clădirea Primăriei Caransebeș. Aceasta a fost replica liderului grupului social-democrat din Consiliul Local, Florin Bogdea, la solicitarea venită în ședința CL din partea unui ONG de a prelungi contractul pentru sediu în instituția administrativă. Consilierii PSD au refuzat să-și ofere votul pentru aprobarea acestui proiect de hotărâre pe motiv că și așa angajații Primăriei lucrează înghesuiți în birouri, exemplu fiind cei de la Compartimentul de Urbanism. Ba mai mult, au considerat că Primăria nu este catalogată ca sediu pentru orice ONG, întrebând conducerea instituției dacă mai există alte ONG-uri care își au sediul în cadrul Primăriei. „Eu cunosc bine angajații Primăriei și vă spun că stau înghesuiți în birouri. Ar trebui să-l folosim pentru Primărie acest birou. La urbanism spre exemplu! Și noi, PSD-ul, ne putem muta în Primărie!”, a spus Bogdea.

 În replică, primarul Felix Borcean a menționat la conferința de presă susținută după ședința de Consiliu Local că ar fi trebuit menționat că ONG-ul care a solicitat sediu este Organizația pentru Strategii și Dezvoltare Caransebeș, care s-a implicat în foarte multe proiecte sociale în ultimii șase ani, datorită căreia comunitatea a obținut o finanțare de peste 5 milioane de euro prin Proiectul intitulat „O șansă pentru comunitățile marginalizate din Caransebeș”. Proiectul a fost depus la Ministerul Fondurilor Europene, care vizează incluziunea socială și profesională a persoanelor defavorizate din municipiul de pe Timiș și Sebeș, prin Programul Operațional Capital Uman. Organizația a lucrat împreună cu Direcția de Proiecte și Programe din cadrul Primăriei și, pentru că va urma foarte multă documentație de realizat, a cerut spațiu în primărie pentru sediu.

Proiectul a fost respins însă, din cauza votul negativ acordat de grupul PSD. Reprezentanții ONG-ului sunt dezamăgiți de decizia legislativului local, menționând că sediul doar în acte îl au la primărie de la înființare, din anul 2011. Neacceptarea prelungirii pentru următorul an implică costuri suplimentare cu privire la o nouă documentație care trebuie aprobată de Judecătoria Caransebeș, dar și pentru anunțarea tuturor colaboratorilor și partenerilor în proiectele desfășurate, ca toată corespondența să nu mai fie trimisă pe adresa Primăriei. Aceștia speră să fie o confuzie, care ar putea fi lămurită la ședința viitoare de Consiliu Local.