PSD nu este contra! Facem opoziție atunci când trebuie!

Mirel Sabo, liderul Grupului PSD din Consiliul Local Reșița, a explicat pentru expressdebanat.ro că voturile împotrivă date unor inițiative liberale n-au avut nicio legătură cu obținerea unui post de viceprimar, ci că pur și simplu nu au găsit oportune acele proiecte.

Prezent în Redacția Express de Banat pentru interviul live realizat de Dan Popoviciu în fiecare seară de marți, Sabo a vorbit despre disputele din Consiliul Local Reșița. „PSD-ul nu a fost contra și nu este nici acum. Suntem deschiși oricăror subiecte, proiecte pe care le aduc domnul primar și colegii dânsului. Vom fi în continuare deschiși atunci când și domnul primar, și colegii dumnealui vor veni cu proiecte. Ceea ce avem de spus, spunem. Au fost proiecte respinse și până la schimbarea viceprimarului, și după ce am instalat un viceprimar PSD. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt aceleași. Facem opoziție atunci când trebuie”, a afirmat consilierul PSD.

Cele mai multe controverse au existat în plen atunci când au fost supuse votului aprobarea unor etape în proiectul reintroducerii tramvaiului. Sabo spune că el și colegii săi din PSD-PMP nu au fost niciodată împotriva achiziției depoului. Nu au fost de acord însă cu prețul de achiziție. „Am spus încă din primăvară, februarie-martie, că prețul este o problemă. Fac parte din comisia de licitație și am participat și la negocierea care a avut loc cu proprietarul depoului. I-am spus în față că depoul respectiv nu are cui să-l vândă. În acte scrie că oricine cumpără depoul de tramvaie trebuie să îl facă depou de tramvaie. Terenul de sub depou aparține municipalității. Dacă l-ar fi vândut cuiva, terenul era în continuare al municipalității. A venit cu un raport de evaluare la o diferență foarte foarte mare de raportul de evaluare cerut de municipalitate. Firma care a făcut raportul de evaluare pentru municipiul Reșița a venit cu prețul de 503.000 euro + TVA, iar proprietarul depoului a venit cu un raport pe suma de 690.000 de euro + TVA, cred. Din punctul meu de vedere nu poți oferi mai mult decât îți permite acel raport de evaluare pe care îl are municipalitatea la îndemână, pe care l-a cerut și l-a primit de la o firmă autorizată. Aici au intervenit problemele, la preț. Prețul final, din câte îmi aduc eu aminte, a fost de 575.000 de euro +TVA”, a spus Mirel Sabo.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/