PSD nu a votat bugetul! Social-democrații au fost nemulțumiți că propunerile lor au fost ignorate

Bugetul municipiului Lugoj pe anul 2022 a fost votat de 14 consilieri de la PNL, USR și PMP, însă cei patru consilieri PSD s-au abținut.

Explicația a venit la finalul dezbaterilor asupra bugetului local, consilierul PSD Nicu Bădina precizând: „Grupul de consilieri PSD a făcut o serie de propuneri la capitolele bugetului local. Propunerile sunt de interes pentru cetățenii municipiului Lugoj, dar constatăm că ele nu sunt de interes pentru administrația locală”.

Bădina a dat apoi câteva exemple din lista înaintată prealabil către Primărie: modernizarea cabinetelor medicale din școli, introducerea sistemului de iluminare inteligentă cu led la trecerile de pietoni pentru persoanele cu dizabilități; reabilitarea pasarelei de la Cotu Mic; consolidarea și refacerea monumentelor istorice din oraș; susținerea cultelor religioase pentru finalizarea lucrărilor; terenuri sintetice de minifotbal în cartiere; reabilitarea și modernizarea unor parcuri din municipiul Lugoj etc.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Bădina a anunțat că grupul PSD nu va vota bugetul: „Am acordat votul nostru pentru toate propunerile dumneavoastră! Bugetul este un instrument de lucru la îndemâna ordonatorului de credit, adică a primarului municipiului Lugoj. Dar, având în vedere faptul că propunerile grupului nostru nu au fost luate în seamă, proiectul de buget nu va primi votul PSD”.

Primarul Claudiu Buciu a replicat: „Domnule Bădina, vă mulțumim că măcar v-ați străduit să trimiteți acea adresă către aparatul Primăriei municipiului Lugoj, cu lista de obiective pe care le-ați dori cuprinse în buget. Alte formațiuni politice nici măcar asta nu au făcut! Așa cum v-am spus, acolo erau o serie de obiective cuprinse și de către noi, încă din anul trecut. Cu privire la restul de obiective, ați avut 12 ani să le aduceți dv. la îndeplinire, dar nu le-ați îndeplinit. O să încercăm să ținem cont de ele în anii următori, pentru că înțelegem că ele vin din inițiativa lugojenilor. Dar, repet, ați avut destui ani de administrație și n-ați făcut nimica!”

Bădina a replicat imediat că „PSD au fost răi, PSD n-a făcut nimica, aveam impresia că voi vreți să faceți lucrurile mai bine. N-ați dorit lucrul ăsta!”

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Buciu a comentat: „un vot nejustificat, dat probabil pe criterii politice. Noi le mulțumim tuturor colegilor care au dat votul pentru buget”.

Abia de acum începe greul pentru administrația locală, și anume implementarea obiectivelor cuprinse în bugetul local pe anul în curs.

banner 970 x 250