PSD impune la Caransebeş: Salarii majorate de la 1 martie pentru personalul contractual din primărie!

De acum, și personalul contractual din Primăria Caransebeș se va bucura de măriri de salarii substanțiale, deși primarul Felix Borcean a declarat în repetate rânduri că bugetul municipiului Caransebeș este sărăcit de bugetul de salarii, care depășește 70% din valoarea totală a bugetului.


Consilierul social-democrat Florin Bogdea a reușit o victorie importantă în Consiliul Local, obținând votul majorității pentru proiectul privind modificarea anexelor la HCL nr.171/28.07.2017, în sensul că coeficienții de grad 0 la funcțiile contractuale de execuție pe grade și trepte profesionale să fie egali cu coeficienții funcțiilor publice de execuție. Cu alte cuvinte, angajații din Primărie și serviciile instituției care nu sunt funcționari publici să aibă salariile mărite la fel ca și funcționarii publici din funcțiile de execuție. Proiectul a fost votat de toți cei 9 consilieri PSD și, ca să aibă majoritatea, a ridicat mâna la vot și consilierul liberal Ion Pop.

Menționăm că în raportul de specialitate al directorului Horia Irimia, se menționează că până în acest moment nu s-a publicat Legea Bugetului pe 2019 și, în consecință, ANAF nu a comunicat veniturile pe acest an. Drept urmare, Direcția Economică nu se poate pronunța asupra resurselor financiare pe 2019.

În medie, pentru personal contractual, funcție de conducere la serviciile aparținând Primăriei Caransebeș, salariul a crescut cu 1000 de lei pe lună. Ca exemplu din anexele prezentate la proiectul de hotărâre aprobat: un director de la un serviciu, fie el Piața Gugulanilor, Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare, Serviciul de Asistență Socială, va obține un salariu cu coeficientul aplicat de 4% la salariul de bază de 5.800 de lei, pentru gradul II și studii superioare în sumă de 9.464 de lei.

Viceprimarul Marius Isac ne-a precizat că liberalii din Consiliul Local nu sunt împotriva majorării salariilor, însă s-au abținut tocmai pentru că nu se cunoaște momentan impactul bugetar.