PSD importă candidatul pentru Primăria Timișoara. „Obiectivul nostru nu este să fie din partid”

candidati psd timis la alegerile locale 2024 (2)
untitled design set 970x90 px

Deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, a enumerat numele celor care ar putea concura în alegerile locale din 2024. Aceștia vor fi măsurați în cadrul unei competiții interne urmând ca la finalul acesteia să fie stabilit candidatul la Primăria Timișoara, respectiv Consiliul Județean Timiș. 

Surpriza de la Timișoara o reprezintă Roxana Iliescu, în prezent consilier local Pro România. Pentru o potențială candidatură au mai fost anunțați și: Sorin Ionescu (subprefect), Adrian Cionca (prim-vicepreședinte PSD Timiș), Mihai Rivitoiu (prefect de Timiș, președinte PSD Timișoara) și Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Pentru conducerea Consiliului Județean Timiș și-au înscris candidatura internă Eugen Dogariu (senator), Alexandru Iovescu (consilier județean), Sebastian Răducanu (senator), Mihai Rivitoiu (prefect de Timiș, președinte PSD Timișoara) și Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

„Este fără precedent să avem candidații cu un an înainte de alegeri. Va începe o competiție internă la finalul căreia vom stabili cine va fi candidatul PSD la Consiliul Județean Timiș și Primăria Timișoara. Eu și Mihai Ritivoiu ne-am înscris în ambele competiții. (…) Nu exclud ca o mare personalitate, mulți o și bănuiți, dar și alta să se regăsească și în baza unei negocieri, o persoană din lumea medicală, academică etc se poate alătura. Obiectivul nostru nu este ca cel care va candida să fie din PSD, ci este ca cel pe care îl vom susține să și câștige și să ajute la deblocarea, derularea proiectelor importante ale Timișoarei și Timișului.”, a declarat Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Întrebat dacă face referire la medicul Dorel Săndesc, directorul Spitalului Județean din Timișoara, apropiat al ministrului Sănătății Alexandru Rafila, Simonis a spus: „nu exclud, nici nu confirm. În perioada următoare veți vedea.”

„Întrebarea la mine este dacă sunt mai util în funcția de primar, de președinte al CJT sau să continui în poziția de acum, cea de parlamentar. Proiectele mari care sunt acum în diferite faze în Timiș sunt obiective pentru care primarul Timișoarei și președintele CJT nu au niciun aport. De aceea, analiza este în raport cu opțiunile electoratului. Cel care va câștiga CJT nu va mai pleca din județ pentru că este ales uninominal, dacă va pleca se vor organiza noi alegeri.”, a mai spus Simonis, în contextul în care, vă reamintim, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, anunța recent că Alfred Simonis, în calitate de președinte de filială, „căpitan de echipă” ar trebui să își asume candidatura la șefia Consiliului Județean Timiș, în 2024.

CITEȘTE ȘI: Grindeanu, ultimatum pentru Simonis: Are datoria, ca orice președinte de filială, să câștige alegerile

Potrivit șefului filialei PSD Timiș, măsurătorile îi plasează pe social-democrați pe prima poziție la CJT și pe a doua la nivelul Primăriei Timișoarei: „La finalul acestei luni, începutul lunii următoare, vă voi prezenta sondajele. Un adversar în acest moment este primarul în funcție (n.r, Dominic Fritz, USR) care pleacă din prima poziție. (…) Nu exclud nimic în politică, dar exclud o alianță cu domnul Nica. E adevărat, Nica nu înseamnă PNL.” 

Vă reamintim și că premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, declara la finalul lunii septembrie, la Timișoara, că „vin eu și candidez la Consiliul Județean Timiș”în cazul în care Simonis nu își va asuma o candidatură la președinția CJT. „Nu îmi amintesc declarația lui Ciolacu”, a spus acum Simonis.

Nominalizare „în baza trecutului”

Născută și crescută în București, Roxana Iliescu, de profesie avocat, a intrat în viața publică din Timișoara în 2016, odată cu funcția de consilier județean din partea PMP. A fost aleasă vicepreședinte CJT în urma unui protocol semnat cu PSD și ALDE. „Nu mă feresc să spun că am fost și sunt o mare susținătoare a președintelui Traian Băsescu. Cred în continuare că este cel mai puternic om politic din această țară.”, spunea Iliescu într-un interviu acordat debanat.ro, în 2017. În 2019 a făcut trecerea la Pro România și a fost aleasă consilier local în 2020.

roxana iliescu si alfred simonis la conferinta de alegeri psd timis din timisoara

Roxana Iliescu alături de Alfred Simonis, la conferința de alegeri PSD Timiș din 30 septembrie 2023

„Spre disperarea unora, în mod sigur voi continua în aceeași manieră. E important să ne armonizăm eu și colegii consilieri locali PSD, să ne armonizăm interesele. Nu mă voi opri, asta este cert. De altfel, Alfred Simonis a menționat că nominalizarea mea s-a făcut în baza trecutului și implicării în administrația locală.”, a declarat Roxana Iliescu, în prezent consilier local de Timișoara din partea Pro România.

În 2020, Voichița Lăzureanu, candidata PSD la Primăria Timișoara s-a clasat pe locul 3, după Dominic Friz (USR) și Nicolae Robu (PNL), fiind votată de 5,27% dintre alegători. Călin Dobra, candidatul PSD la CJ Timiș, a obținut 18,7% din voturi, situându-se tot pe locul 3, după Alin Nica (PNL) și Cristian Moș (USR).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/