PSD îi tolerează orice omului pentru care s-a băgat Grindeanu, dar îl sancționează pe Bogdea!

bogdea florin secretar psd caransebes
untitled design set 970x90 px

Liderii social-democrați nu se ating (încă) de Felix Borcean, dar îl pedepsesc pe omul lui de încredere!

În culisele PSD s-a pregătit suspendarea din partid a lui Florin Bogdea, secretarul organizației municipale Caransebeș, ca reacție după declarațiile făcute de acesta la Express Live, dar și după ce a inițiat procedura de confirmare a candidaturii lui Felix Borcean în 2024 pentru al treilea mandat.

Bogdea avertizase că PSD riscă foarte mult întârziind să clarifice situația lui Felix Borcean și în primul rând riscă președinția Consiliului Județean. Situație în care Silviu Hurduzeu își riscă poziția de președinte PSD Caraș-Severin. Bogdea întărește ceea ce a spus primarul Borcean, în sensul că PSD ar trebui să-l vrea candidat și nu adversar, pentru că, dacă social-democrații vor intra în alegeri cu altă variantă, atunci actualul edil va candida independent.

„Fiind primar în funcție, este clar că Felix Borcean pornește cu un atu în fața celorlalți doritori la candidatura pentru Primăria Caransebeș.Eu cred, totuși, că se va găsi soluția sau se va găsi înțelegere în cadrul organizației, astfel încât să mergem cum va dicta partidul la nivel național, adică, cu primarul în funcție. PSD riscă președinția Consiliului Județean! Municipiul Caransebeș este foarte important în partea asta de economie a voturilor, este o masă mare. În Reșița mai greu vom scoate atâtea voturi astfel încât să putem fi siguri că, dacă pierdem la Caransebeș, câștigăm cu Reșița!”, spusese Florin Bogdea.

Intrarea lui Felix Borcean în PSD s-a parafat după o discuție a acestuia între patru ochi cu Sorin Grindeanu. Actualul ministru al Transporturilor a fost cel care a mediat și primul conflict major din PSD Caransebeș, apărut chiar în momentul alegerii lui Felix Borcean ca președinte al organizației municipale, ocazie cu care s-a stabilit și componența Biroului Politic Local. Deocamdată, Sorin Grindeanu n-a schițat vreun gest. Ca atare, nici liderii județeni ai partidului nu îndrăznesc să-l execute pe Borcean, nici acesta nu mai e la fel de convins de susținerea ministrului.

„Nu știu dacă domnul Grindeanu se bagă în chestiunile acestea interne din cadrul organizației locale, până la urmă, lucrurile se rezolvă aici, în cadrul organizației. Sorin Grindeanu și-a dorit ca Felix Borcean să intre în PSD, eu mă întreb de ce Luca Mălăiescu a fost până la urmă cel care l-a cooptat pe Felix Borcean să vină la PSD, să fie candidat al PSD la Caransebeș și acum să își retracteze aceste chestiuni? Doar pentru niște lupte la nivel local între Bebe Pasăre, care la momentul de față este în alt partid, sau Isac, care nu a semnat cu PSD? Eu îi înțeleg, și pe Bebe Pasăre, și pe Marius Isac, și pe Damian, că ei își doresc cu ardoare să fie, dar prea repede facem chestiile astea. Probabil este dorința altora de a candida și încearcă să agite apele într-o formă sau alta, astfel încât să îl determine pe Felix Borcean să renunțe la PSD, să devină independent sau eu știu ce alege. În momentul acela o să înceapă lupta între Bebe Pasăre, Isac și Damian.”, a comentat secretarul PSD Caransebeș.

Florin Bogdea știe că a provocat deranj mare în PSD și se așteaptă la orice. A luat deja în calcul să fie sancționat. „Dacă președintele partidului, Silviu Hurduzeu, îmi spune să-mi dau demisia din funcția de secretar, o fac oricând. Dacă se dorește excluderea mea din PSD, că aș fi greșit cu ceva, că am dat credit la ce își dorea primarul municipiului, să primească sprijinul organizației locale, da, sunt dispus la orice!”, a spus Bogdea.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/