PSD e mai modern, mai apropiat de oameni și determinat să schimbe actuala guvernare!

Congresul extraordinar al PSD a avut loc la Bozovici și în alte 41 de locații din toată țara, situație nemaiîntâlnită până acum în istoria congreselor de acest gen. Din cauza situației sanitare generată de pandemia de Covid 19, acesta a avut loc în numai puțin de 41 de județe, în Capitală, plus Palatul Parlamentului. Delegațiile desemnate au votat noua conducere a partidului.

În Caraș-Severin, cei 27 de delegați s-au întrunit la Bozovici unde au urmărit online discursul liderilor de la București, apoi au votat invidual cele două propuneri: Echipa Marcel Ciolacu, din care fac parte și Paul Stănescu, Gabriela Firea, Vasile Dâncu și Sorin Grindeanu, respectiv Eugen Teodorovici.

„Din punctul meu de vedere, a fost o desfășurare foarte bună a lucrărilor congresului. Sper ca în urma votului, începând de astăzi, PSD să aibă o conducere statutară aleasă democratic de delegații prezenți la congres. După cum am remarcat din discursurile delegațiilor se dorește un PSD modern, mai apropiat de oameni, care să lupte cu actuala putere, un PSD determinat să schimbe actuala guvernare. Sunt convins că moțiunea de cenzură va avea sorți de izbândă și Partidul Social Democrat va face ceea ce știe să facă, să guverneze. Bineînțeles, în cazul în care va fi nominalizat un prim-ministru din partea sa. În acest moment asistăm la multiple crize. Criză sanitară, criză economică, criză în învățământ. În câteva săptămâni ar trebui să înceapă școala și nu se știe cum se va face acest lucru, lăsându-se la latitudinea directorilor, iar părinții trebuie să completeze declarații pe propria răspundere. Toate aceste crize mă fac și ne fac să credem că acest guvern trebuie să plece cât mai repede de la putere“, ne-a mărturisit președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Noul președinte al PSD este Marcel Ciolacu, ales cu 1.310 voturi, în timp ce Eugen Teodorovici a primit doar 91 de voturi. Alte 49 de voturi au fost nule. Ciolacu a candidat alături de o echipă la alegerile pentru șefia partidului. „Eu vreau un PSD condus de o echipă. Și de aceea am adus în prima linie cei mai buni oameni! Oameni care și-au dovedit competența atât în organizațiile, cât și în comunitățile lor. Oameni care se bucură de încrederea românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Din echipa sa fac parte Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Olguța Vasilescu, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Daniel Băluță, Vasile Dâncu, Doina Fedorovici, Victor Negrescu, Decebal Făgădău, Ionuț Pucheanu, Dragoș Benea, Claudiu Manda, Titus Corlățean și Laurențiu Nistor.