PSD dă prefecții în Banat! Adi Torma, în pole position pentru Caraș-Severin

Social-democrații vor da prefecții atât în Caraș-Severin, cât și în județul Timiș. În cărți pentru funcția de reprezentant al Guvernului în județul Caraș-Severin este Adrian Torma, iar pentru Timiș sunt vehiculate mai multe nume. 

O nouă ședință a liderilor din coaliția de guvernare a avut loc luni după-amiază. În urma acesteia s-a decis ca funcția de prefect în județul Timiș să le revină social-democraților. La fel se va întâmpla și în Caraș-Severin.

Deocamdată, liderii PSD din Caraș-Severin s-au ferit să dea variante. Surse din partid susțin că Adi Torma, fostul primar de la Moldova Nouă, care câștigase alegerile locale însă a fost destituit din funcție printr-o decizie a instanței de judecată, ar fi principala opțiune pentru poziția de prefect. Un alt nume care ar putea intra în cărți este Cătălin Hogea, care a fost subprefect în 2019.

În ceea ce privește subprefecții – cel de la UDMR rămâne pe poziție, iar locul rămas vacant după demiterea subprefectului USR, în urma ruperii coaliției dintre PNL și USR, e foarte probabil să fie ocupat de actualul prefect liberal Cristian Gâfu.

La Timiș, are șanse mari să fie susținut în funcția de prefect Mihai Ritivoiu, președinte al PSD Timișoara. Deocamdată nu s-a luat o decizie, potrivit unor surse din filială, în analiză fiind „2-3 nume”.

Timișul nu are la această dată un prefect plin, după ce Zoltan Nemeth (USR) a fost demis din funcție în 9 septembrie. Atribuțiile funcției sunt îndeplinite de atunci de Ovidiu Drăgănescu, subprefectul PNL de Timiș. Cealaltă poziție de subprefect este ocupată de Andrei Molnar, de la UDMR.