PSD controlează Valea Timișului și Valea Bistrei! Cu o mulțime de traseiști politici!

Migrația unui număr destul de mare de primari dinspre PNL spre PSD, petrecută cu puțin timp înainte de alegerile locale din 5 iunie, a asigurat dominația social-democraților pe Valea Timișului și Valea Bistrei!

PNL a pierdut destui primari cu puțin timp înainte alegerile locale, în special pe cei care proveneau din fostul PDL, astfel că harta județului e mai degrabă roșie. Lucrurile stau la fel și în zona Caransebeșului, cu puține excepții. Aproape toți edilii cu vechi rădăcini în administrație i-au convins pe alegători că mai merită un mandat. E și cazul comunei Slatina Timiș, unde Gheorghe Roma (PNL) a câștigat încă o dată, însă de această dată bucuria este mai mare pentru că l-a avut contracandidat, din partea PSD, pe Mihai Moater, fostul inspector-șef adjunct al IPJ Caraș-Severin. Aceeași situație este și în comuna Băuțar, unde Romulus Barbescu este primar cu vechime, de prin 2004, iar până atunci fusese viceprimar câteva mandate. Singura deosebire ar fi că a schimbat tabăra politică. Dacă mandatul trecut a câștigat primăria ajutat de liberali, acum a  dat mâna cu PSD. De altfel, PSD a câștigat 15 mandate de primari în comunele de pe Valea Timișului și Valea Bistrei, în timp ce PNL doar 5 mandate. La Armeniș, prin Cristian Vela, după ce a învățat administrație din postura de viceprimar, la Glimboca, prin Petru Crîsnic, un primar la al treilea mandat, la Mehadia, unde continuă Iancu Panduru, și la Zăvoi, unde a apărut un nume nou, Iustin Doru Cîrdei. După ce a ocupat funcția de viceprimar și primar interimar o scurtă perioadă de timp, înainte de alegeri, acesta a pus punct dominației PSD-ului în comună, după mandatele foștilor primari Bunei și Scorobete, ambii cu probleme penale.

Dacă ne întoarcem la PSD, din cele 15 mandate câștigate doar vreo patru primari sunt membri PSD cu vechime. Restul și-au depus adeziunea la social-democrați nu cu mult timp înainte de alegeri sau pe finalul mandatului de primar, cum ar fi Daniel Boambeș, la Constantin Daicoviciu.

În consiliile locale lucrurile sunt și mai interesante. Și asta, pentru că alegătorii au votat în general omul și mai puțin partidul. Există cazuri în care primarul a fost ales cu majoritate covârșitoare, în timp ce partidul din care face parte a scos un scor foarte slab. Exemplul cel mai elocvent este cel al comunei Bolvașnița, pe Valea Timișului. Aici, primarul Petru Mihăilescu a fost reales din partea PSD, iar cei 9 consilieri locali sunt cum nu se poate mai diferiți: 2 de la PSD, 2 de la PNL, și câte unul de la celelalte partide. Exemplul continuă cu Marga, comună în care a câștigat un social-democrat funcția de primar, același Nicolae Beg, însă partidul a obținut doar 3 mandate de consilier, UNPR 2  și câte unul celelalte partide înscrise pe listele electorale. Doar acolo unde a câștigat un liberal s-a obținut majoritate și în consiliul local. La Glimboca, PNL are 6 mandate de consilieri, iar  la Mehadia, 5.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/