PSD Caransebeș îi cere primarului să facă lumină în scandalul înstrăinărilor de terenuri din 2015. Felix Borcean: „Legea e lege!”

Ion Marcel Vela este readus în atenția gugulanilor prin relatările PSD Caransebeş despre înstrăiniri de terenuri adoptate de Consiliul Local în anul 2015, când primar era actualul senator PNL.

„Iată că după Instituţia Prefectului, şi instanţa constată încălcările de lege săvârşite la vânzările de terenuri în mandatele lui Ion Marcel Vela”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Caransebeş, postat pe site-ul organizaţiei.

Senatorul Marcel Vela nu a dorit să comenteze pentru Express de Banat, spunând că sunt speculații politice, Consiliul Local de la acea vreme fiind cel care a aprobat hotărârea de dezmembrare a loturilor de teren și de scoatere la licitație cu vânzarea la cel mai mare preț.

Speţa, cu sentinţe diametral opuse la Reşiţa şi Timişoara!

Menționăm că Instituția Prefectului Judeţul Caraş-Severin a primit câștig de cauză prin sentinţa civilă nr. 3342 din 23 mai 2017, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara în dosarul 3550/115/2016. Astfel se admite acţiunea de anulare a actului administrativ emis prin Hotărârea Consiliului Local Caransebeş nr. 328 din 13.11.2015 de dezmembrare şi scoaterea la licitație a patru loturi de teren.

În 2 iunie 2016, Instituţia Prefectului contestase hotărârea în instanță, iar în 28 decembrie 2016 Tribunalul Caraş-Severin a respins acţiunea formulată de reclamant. Curtea de Apel Timișoara, însă, a admis recursul formulat de Instituția Prefectului Caraş-Severin, a casat sentinţa pronunţată de Tribunalul CS şi, rejudecând cauza, a dispus anularea art. 2 din Hotărârea nr. 328/13.11.2015 , adoptată de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Caransebeș. Articolul 2 din hotărâre stipula că „Se aprobă organizarea licitației publice cu strigare cu adjudecare la cel mai mare preț obținut în vederea vânzării loturilor nr.1, 2, 3 și 4”. Sentința pronunţată în şedinţa publică din 23.05.2017 a fost definitivă.

1000x200 dacus 02

Complicaţii cu „parcela lui Strejariu“

Comunicatul de presă al PSD Caransebeș face referire exactă la cei trei cumpărători care s-au înscris la licitație:

„Din cei trei cumpărători, toţi prieteni ai senatorului Ion Marcel Vela, numai unul a fost dispus să desfiinţeze contractul pe cale amiabilă, în faţa notarului. Este vorba de Domilescu Manea, socrul şoferului primarului Ion Marcel Vela, dar şi al primarului Felix Borcean, și mai nou șeful Poliției Locale. Celelalte două persoane, respectiv, Strejariu Bianca Maria şi Garaş Nicolae, nu au fost de acord cu desfiinţarea pe cale amiabilă, primarul Felix Borcean fiind forţat să demareze acţiuni în instanţă pentru recuperarea terenurilor. În cazul cumpărătorului Strejariu Bianca Maria, lucrurile sunt mai complicate, aceasta donând parcela lui Strejariu Filip Petru, fostul viceprimar al municipiului Caransebeş. Avem toată încrederea că cele sesizate pe parcursul a doi ani, de către consilierii PSD, cu documente, în legătură cu vânzările de terenuri în timpul mandatelor lui Ion Marcel Vela, îl vor obliga pe actualul primar, Felix Borcean, să uite de promisiunile făcute lui Ion Marcel Vela şi să se ţină de promisiunile făcute caransebeşenilor în campania de alegeri. Dacă bugetul se pare că nu ţine cu Felix Borcean, măcar să facă lumină în problema înstrăinărilor de terenuri, făcută după politica de înstrăinare a patrimoniului promovată de Ion Marcel Vela, şi să încerce să recupereze ce se mai poate recupera”, se arată în comunicatul de presă al PSD Caransebeș.

Primarul Felix Borcean nu a dorit să comenteze cele consemnate pe site-ul psdcaransebes.ro, însă a menționat că legea e lege. Drept urmare, Primăria Caransebeș a înaintat procedura de recuperare în instanță a celorlalte 3 loturi de teren, unul aparținând consilierului Filip Strejariu și alte două lui Nicolae Garaș.

publicitate si promovare online banner maxagro