Inaugurare PNL-PSD la Caransebeş! Terenul de sport, dedicaţie social-democrată pentru Felix Borcean?

Primul teren sintetic multifuncțional a fost inaugurat azi la fosta Şcoală Generală nr. 2 din cartierul Pipirig al municipiului Caransebeș, unitate de învăţământ ce aparține de Liceul Tehnologic Decebal. Deschiderea a fost marcată printr-un meci amical între elevii școlii și echipa Primăriei Caransebeș, condusă de primarul Felix Borcean.

Un proiect de suflet, care se concretizează în cartierul Pipirig tocmai la școala unde și Felix Borcean a învățat în ciclul gimnazial. Cel de-al doilea teren sintetic, un pic mai mare pentru că spațiul permite, va fi gata în câteva zile în cartierul Balta Sărată.

„Este un proiect drag mie, pentru că inaugurăm un teren de fotbal, și nu numai, în incinta școlii unde și eu am învățat. Şi eu mi-aș fi dorit la vremea respectivă să beneficiem de asemenea condiții. Vom inaugura și arena din cartierul Balta Sărată, care este de dimensiuni mai mari, aici spațiul nu ne-a permis construirea unui teren de dimensiuni standard, este puțin mai mic, dar e bine că am reușit și acest lucru, după multe dezbateri”, a declarat Felix Borcean, spunând că nu a ales de prima dată acest cartier pentru a nu fi părtinitor cu oamenii din cartierul unde locuiește, această locație fiind aleasă de consilierii PSD, ca o condiție de a fi de acord cu proiectul inițiat de primarul Felix Borcean.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEŞTE ŞI: În sfârșit! Cele două terenuri de sport multifuncționale au driblat certurile din Consiliul Local Caransebeș!

„Consilierii PSD au fost puțin împotriva dorinței noastre de a amplasa cele două terenuri în altă parte, urmând ca și cartierul Pipirig să fie prins în cea de-a doua etapă, pentru că în total sunt 4 astfel de terenuri în Caransebeș. Ei au dorit Şcoala Generală nr 2 și acest lucru nu a făcut decât să mă bucure, pentru că este o școală cu mulți elevi și este normal să fie amplasat aici terenul sintetic”, a mai precizat Felix Borcean.

Edilul a specificat că pe terenul inaugurat azi și construit de o firmă din Sibiu, SC Atlas Sport SRL (https://www.atlassport.ro) se pot desfășura meciuri de fotbal, baschet, handbal, tenis de câmp, volei și că acesta beneficiază de o instalație de nocturnă, fiind destinat atât elevilor școlii, cât și tinerilor doritori din oraș.

„Este destinat tuturor celor vor să practice sportul, dar dorința mea este ca elevii până în 14 ani să beneficieze permanent de gratuitate după școală, în vreme ce restul să plătească un tarif, care să nu fie mare pentru buzunarul caransebeșenilor, cu siguranță mai mic decât cel de la terenurile private din municipiu”, a mai adăugat edilul orașului Caransebeș.

În zilele următoare se vor monta pavele în jurul terenului și se va amenaja un spațiu verde conform proiectului, pentru a se putea ca lucrarea să fie recepționată, ne-a declarat directorul Liceului Tehnologic Decebal, prof. Mărioara Iova (foto). „Suntem extrem de bucuroși pentru finalizarea acestui teren, copiii au întrebat în ultimele săptămâni când se deschide, pentru că nu mai aveau răbdare. Este un lucru bun pentru orele de educație fizică și sport. Acest teren este modern, cu toate dotările, mai este puțin de lucru, dar în zilele următoare se vor amenaja un spațiu verde în jurul terenului și o alee cu pavele”, ne-a declarat Mărioara Iova, directorul Liceului Tehnologic Decebal.

banner 970 x 250