PSD a preluat conducerea AcvaBanat și se pregătește să pună mâna pe Aquacaraş!

Viceprimarul Reșiței, Ioan Crina, este nou preşedinte al ADI AcvaBanat. Tot un social-democrat, Luca Mălăiescu, ar putea prelua firma de apă şi canal a judeţului!

Zi istorică astăzi pentru PSD, când a avut loc Adunarea Generală la AcvaBanat, social-democraţii preluând deja conducerea ADI. Chiar dacă iniţial, în deschiderea şedinţei, reprezentantul municipiului Caransebeş a propus ca preşedinte al ADI să fie primarul Sorin Blaga de la Văliug, revenit de curând lângă liberali. Propunerea nu a apucat să fie votată, căci Blaga a declarat că aceasta ar fi o pălărie mult prea mare pentru el şi a refuzat propunerea. În aceste condiţii, reprezentantul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ilie Iova, care numai ce a anunțat că dezertează din PNL, l-a propus pe pesedistul Ioan Crina ca preşedinte, propunere care a întrunit numărul necesar de voturi.

Şi la vicepreşedinţi, tot PSD-ul a „înscris”, fiind ales Matei Lupu. Al doilea candidat, Horia Irimia, a fost ales şi el vicepreşedinte al ADI. Şi secretar este tot un membru PSD, primarul Oraviței, Dumitru Ursu. Acum, că PSD-ul este majoritar şi are şi preşedintele AcvaBanat, nu ar fi exclus ca următorul pas să fie revocarea directorului general Aquacaraș, Anatoli Liber! Mai ales că despre venirea primarului de Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, la conducerea SC  Aquacaraş SA se vorbea din toamna anului trecut. Și se vorbește și acum, chiar dacă acesta a anunțat că va candida pentru un nou mandat de edil-șef. Ceea ce ar fi a doua victorie majoră a PSD pe această linie, după ce Ioan Crina a preluat şi conducerea ADI Intercom Deşeuri.