PSD a început asaltul pentru Primăria Caransebeș! „Liberalii n-au făcut anul acesta aproape nimic!”

Acuzații grave aduse executivului Primăriei Caransebeș de către unul dintre cei mai vechi consilieri locali pe tema rectificării bugetare de la final de an! Liberalii acuză și ei: PSD a intrat deja în campanie electorală!

Social-democratul Valentin Dascălu s-a abținut de la votul pentru rectificarea bugetară spunând că estimarea făcută pentru 2019 s-a făcut pe niște investiții inexistente. „Ați estimat că vom avea venituri mult mai mari și acum am constatat că luăm de la investiții și dăm jos pentru că nu sunt 650.000 de lei. Cu atât rectificăm negativ bugetul și cu atât dăm jos de la investiții. Să vedeți că anul acesta nu am făcut aproape nimic!”, a spus Valentin Dascălu.

Consilierul PSD, care a mai spus că se încheie mandatul Consiliului Local fără realizări deosebite, a fost contrazis de viceprimarul liberal Marius Isac, care susține că nu este vina executivului că s-au obținut greu documentațiile necesare demarării investițiilor care vor începe în anul financiar viitor. Valentin Dascălu a continuat spunând că banii pe care i-au rectificat nici nu existau fizic în buget, pentru că Primăria nu a reușit să colecteze tot ce și-a propus pentru 2019 ca să fie realist bugetul estimativ.

Directorul economic al Primăriei Caransebeș, Horia Irimia, a reamintit că, în luna aprilie, când s-a votat bugetul, el a atras atenția că anumite estimări au fost prea optimiste, estimări făcute de către Ministerul de Finanțe. Estimările nu s-au confirmat, astfel că prin rectificarea făcută se aduce o parte din veniturile proprii la valoarea reală, adică se diminuează, iar la impozitul pe salarii dat de către Ministerul de Finanțe, Primăria are o încasare mai mică cu 1 milion de lei. De asemenea, în urma evaluării stadiului investițiilor, din diferite motive, unele nu pot să se finalizeze, astfel că s-au diminuat capitolele de investiții cu 637.000 de lei.

Din acest buget asigurăm că până la sfârșitul anului  facem plățile care mai sunt de făcut și per general am avut un an mediu ca să zic așa, ca o concluzie.”, a precizat Horia Irimia.

Investițiile vor fi conform graficului, nu sunt finalizate în 2019, dar asta nu înseamnă că anul viitor nu le vom încheia. Sumele rectificate sunt acelea care ar fi trebuit să acopere necesarul de cheltuieli pentru investiții pe care le vom prinde în bugetul pe anul viitor. Banii au fost direcționați către alte capitole, asta nu înseamnă că investițiile se vor pierde. E adevărat că ne prinde finalul de an și sunt lucruri pe care nu le-am finalizat. Cum s-a exprimat domnul Dascălu, este o abordare de cetățean care stă așa și se aștepta la nu știu ce minuni, dar este surprinzător sau nu, pentru că vine din partea unui om politic în contextul în care se apropie alegerile și toți vor deveni mai vocali, mai critici în declarații.”, ne-a declarat Felix Borcean, primarul Caransebeșului.