Mii de euro din fonduri europene vin anual la Liceul „Trandafir Cocârlă” din Caransebeș

Într-un cadru festiv, elevii Liceului Tehnologic „Trandafir Cocârlă” din Caransebeș, au primit Certificatele Europass Mobility în calificarea mecanic auto, specializare care va fi menționată de acum în CV-ul fiecărui elev participant la proiect, folositoare la angajarea în acest domeniu, inclusiv în țările Uniunii Europene.

La acțiunea organizată de către conducerea școlii prin director Petria Ana Oprescu și managerul de proiect ing. Dinu Poiană au participat primarul Felix Borcean și profesor Cecilia Clipa, inspector școlar în domeniul proiectelor.

Edilul urbei a felicitat atât elevii participanți la proiectul „Mobilitate VET pentru o carieră europeană în sectorul auto”, cât și profesorii implicați spunând că este o deosebită realizare pentru școala caransebeșeană, singura din întreg județul, care a obținut CARTA DE MOBILITATE VET, o facilitate acordată instituției de învățământ pentru cei 10 ani de proiecte câștigate cu finanțare europeană, care dă de acum posibilitatea de a derula proiecte Erasmus plus pe următorii 5 ani, fără ca să mai fie nevoie de evaluarea proiectelor anual.

Inginerul Dinu Poiană a înmânat certificatele unui număr de 25 de elevi care au obținut Europass Mobility în calificarea Tehnician Electrician Electronist Auto, recunoscut în întreaga Europă, iar pentru fluxul al doilea un alt grup de 21 de elevi va urma pregătirea din luna mai a anului viitor.

Elevii participanți la aceste cursuri de câte trei săptămâni la Lisabona, Portugalia au avut posibilitatea să dezvolte și competențe lingvistice atât la limba engleză cât și la portugheză. De asemenea au avut posibilitatea să viziteze cele mai importante obiective turistice din Lisabona, printre care Casa da Educacao, din Lisabona, CEPRA – Centro de Formação Profissional da Reparação Automóvel, din Lisabona, pe lângă firmele de service auto din Lisabona.

Echipa de proiect a fost formată din Prof. Dinu Iacob Poiană – coordonator proiect, Prof. Petre Preda – responsabil cu formarea profesională și diseminarea și Ec. Mărioara Crasnianec – responsabil cu gestiunea financiară.

Școala noastră dezvoltă proiecte cu finanțare europeană încă din 2008. Până acum s-au specializat în baza participării la aceste proiecte peste 300 de elevi, mulți lucrează ca mecanic auto la firme din străinătate, fiindu-le de folos aceste certificate Europass Mobility. După terminarea școlii elevii pot profesa această meserie și ne-ar bucura să știm că rămân în România și chiar la noi în Caransebeș unde este cerere de mecanici auto la service-urile cu care noi colaborăm în baza contractelor de desfășurare a activității practice a elevilor.”, ne-a declarat directorul Liceului „Trandafir Cocârlă”, prof. Petria Ana Oprescu.